Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galatiul a cistigat editia 2008 a Cupei "Prietenia"

Dupa 10 ani, Cupa "Prietenia" a revenit la Braila, iar disputele dintre cele 12 formatii aliniate la start au fost acerbe, indiferent ca s-a jucat in grupe sau in fazele superioare.
Cele mai bune echipe din serii s-au calificat in semifinalele competitiei, astfel ca simbata dupa-amiaza, in primul meci, Braila a trecut cu 5-3 de echipa similara din Cluj. Ionut Smeu a marcat de trei ori consecutiv in poarta aparata de Mihai Prodan, iar Catalin Constandache a stabilit scorul primei reprize, 4-0 pentru formatia antrenata de Laurentiu Vargatu.
La reluare, Clujul cu Teodora Albon si Istvan Kovacs in prima garnitura a avut o revenire usoara si a inscris de doua ori prin cel care avea sa devina golgeterul turneului, Iulian Szaekely.
Bucuria clujenilor a fost insa de scurta durata, Constandache a marcat pentru 5-2 cu patru minute inainte de finalul partidei si Braila era deja calificata in finala mare. Scorul final al intilnirii, 5-3, a fost stabilit de Florin Potora in minutul 39.
Cea de-a doua semifinala a avut de toate, faze spectaculoase la ambele porti si lovituri de departajare.
Vrancea a condus in doua rinduri, dupa reusitele lui Ionica Serea, insa de fiecare data galatenii au reusit sa restabileasca egalitea, prin Bogdan Dima si respectiv Sebastian Captan, astfel ca diferenta s-a facut la loviturile de la 6 m.
Bucataru si Gurguiatu au trimis mingea in bara si Otelul a cistigat cu 4-3, devenind cea de-a doua echipa calificata pentru finala mare.
Duminica dimineata, Clujul a cistigat cu 7-4 si si-a asigurat locul al treilea, la capatul unui joc antrenant in care Szekely a marcat de trei ori.
Cu foarte multe absente de marca din cauza accidentarilor, Braila a marcat in minutul 12 prin Constandache, avantaj pe care a reusit sa-l conserve pina la pauza.
In repriza a doua, Galatiul a inceput cursa de urmarire si dupa citeva ocazii a restabilit egalitatea in moinutul 36, dupa o lovitura libera executata de Bogdan Dima.
Brailenii au fost la un pas sa dea lovitura decisiva, insa mingea sutata pe rind de Vasilica Gheorghe si Luciliu Zaharia a lovit barele portii aparate de Luca si astfel partida s-a incheiat la egalitate, 1-1.
Cistigatoarea turneului s-a decis in urma loviturilor de departajare de la 6 m. Galatenii Bogdan Dima si Sebastian Captan au marcat, Smeu si Vasilica Gheorghe au ratat si Galatiul a cistigat cu 3-1 meciul si marele premiu.

Szekely, Serea, Kovacs si Deca au primit premii speciale

Festivitatea de premiere a fost oficiata de presedintele AJF, Marin Petrescu, iar pe linga cupele si medaliile pregatite pentru formatiile de pe podium organizatorii au mai acordat citeva premii speciale.
Titlul de golgeter i-a revenit clujeanului Iulian Szekely, iar diploma pentru cel mai tinar arbitru din lotul A, i-a fost acordata lui Istvan Kovacs.
Cel care a concurat la titlul de golgeter alaturi de Szekely, Ionica Serea, a fost desemnat cel mai tehnic jucator al turneului, iar braileanul Daniel Deca, cel mai bun portar.
"Dupa cum ma asteptam a fost un turneu de nivel ridicat, la care au participat multi arbitri de valoare din Romania, care au demonstrat ca stiu fotbal. I-am remarcat pe Cristian Nica, Serea, Kovacs, Sorescu, Robert Dumitru, Gero Szabo. Cele mai bune echipe au ajuns in ultima faza a competitiei. Concluzia este aceea ca a fost un turneu reusit cu toate ca multi dintre competitori s-au aflat la prima lor participare la o competitie de o asemenea anvergura",
a declarat Laurentiu Vargatu, presedintele Comisiei judetene de arbitri Braila, organizatorul competitiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii