Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furt ca-n codru chiar linga sediul Jandarmeriei

Doi braileni au taiat, ieri, ziua in amiaza mare, mai multe crengi ale unui copac aflat chiar in imediata apropiere a sediului Jandarmeriei. Barbatii, de etnie rroma, intentionau sa foloseasca lemnul pentru a se incalzi, insa nu au avut noroc, fiindca au fost depistati de angajatii Primariei si dati pe mina Politiei Comunitare, care nu a stat prea mult pe ginduri si le-a aplicat amenzi usturatoare. "Nu a fost emisa nici o autorizatie de taiere a crengilor din acest copac. Cei doi se pare ca au fost angajati de administratorul Asociatiei de Proprietari din blocul A 35, care in nici un caz nu avea autoritatea sa faca acest lucru. Prin felul cum s-a actionat, s-a pus serios in pericol siguranta trecatorilor si a masinilor care au trecut prin zona. Mai mult, cind au fost intrebati de angajatii “Seroplant” cu ce drept taie copacul respectiv, rromii au devenit recalcitranti, amenintindu-i cu topoarele. A fost trimsa o patrula a Politiei Comunitare pentru a face ordine, fiindca nu se poate chiar asa, sa se apuce oricine si oricum sa taie arborii de pe domeniul public", ne-a declarat viceprimarul Daniela Vasioiu.
Ieri, pe inserat, in jurul orei 17.00, rromii au fost gasiti de politistii comunitari in timp ce sectionau crengile doborite din copac, cu intentia clara de a le lua acasa. Ei s-au aratat intrigati de prezenta agentilor, spunind ca nu au facut nimic ilegal, din moment ce au fost tocmiti de administratorul blocului sa taie crengile uscate. Intuind, insa, faptul ca s-a comis o ilegalitate, administratorul Maria D. le-a declarat oamenilor legii ca i-a pus pe cei doi sa taie doua-trei crengi uscate, care amenintau sa se rupa si sa cada peste masinile parcate linga bordura. "In nici un caz nu le-am zis eu sa taie atitea crengi. Am plecat de linga ei, i-am lasat singuri, si uite ce dezastru au facut aicea, au taiat aproape jumatate din copac. Uite-asa ajungi sa ai probleme fara sa iti dai seama!", le-a spus administratorul politistilor comunitari. Cercetarile acestora la fata locului au durat pina dupa inchiderea editiei cotidianului nostru. Oricum, agentii i-au declarat reporterului nostru ca, pentru fapta lor, cei doi rromi, Neculai P. si Marinica I., vor fi amendati.
O sursa din cadrul Jandarmeriei i-a declarat reporterului ca actiunea celor doi barbati a atras atentia si ca au fost luati la intrebari si de jandarmi. Motivarea acestora, cum ca au fost angajati de Asociatia de Proprietari sa curete copacul de crengile uscate, li s-a parut, insa, suficienta jandarmilor, care i-au lasat in pace.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii