Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furnizorii privati care acorda servicii sociale sint codasi la obtinerea autorizatiilor

Desi, in momentul de fata, institutiile si organizatiile brailene care acorda servicii sociale nu mai au nevoie de autorizatie pentru a face acest lucru, incepind cu data de 1 ianuarie 2007 se va reveni la aceasta obligativitate. In acest sens, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila i-a sfatuit pe furnizorii de servicii sociale sa vina din timp si sa-si depuna documentatia necesara obtinerii acesteia, pentru a se evita situatia ca incepind de anul viitor unele dintre ele sa nu mai poata sa-si desfasoare activitatile.
"Pina la aceasta data, doar 8 dintre furnizorii privati de servicii sociale au fost acreditati. Avind in vedere ca la nivelul judetului Braila sint infiintate 128 de ONG-uri (inregistrate la Judecatoria Braila) care au atributii in domeniile de activitate ale Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, se poate aprecia ca doar 6,25% dintre acestea s-au acreditat. Precizam ca, datorita neindeplinirii conditiilor de acreditare, nu au fost acreditate toate serviciile sociale pentru care s-a solicitat autorizarea", ne-a precizat Rada Sterea, director executiv adjunct al DMSSF Braila.
In privinta furnizorilor publici de servicii sociale, datele arata ca acestia au fost mai constiinciosi. In topul acreditarilor conduc Primariile si Consiliile Locale (48% dintre ele au fost acreditate), urmate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (41% dintre cereri au fost deja solutionate, restul fiind in curs de solutionare), unitati de asistenta sociala sau cu atributii in acest domeniu (33%) si cantinele sociale infiintate de catre unitatile de cult. Din totalul Consiliilor Locale si Primariilor, 19 au obtinut acreditare pentru un singur serviciu social, iar 4 pentru 2 servicii. Cele care furnizeaza mai multe servicii sociale (ca de exemplu pentru copii) va trebui sa solicite acreditare si pentru celelalte servicii oferite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii