Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fumatul va fi interzis in trenuri

Fumatul va fi interzis in trenuri incepind din 1 septembrie, ca urmare a unei decizii a Companiei CFR - divizia Calatori, iar in gari vor fi amenajate locuri speciale pentru fumat.
CFR Calatori a luat aceasta decizie pentru a se alinia prevederilor Legii 349/2002, care prevede ca fumatul este interzis in spatiile inchise si in toate mijloacele de transport in comun, informeaza Biroul de Presa al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
Compania va monta la casele de bilete si in trenuri placute care vor mentiona ca fumatul este interzis, mesaje similare urmind sa fie postate si pe legitimatiile de calatorie.
Interdictia va fi anuntata, de asemenea, prin intermediul instalatiilor de sonorizare din statii si trenuri.
Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 1.000.000 lei vechi la 5.000.000 de lei vechi sau cu efectuarea a 20 de ore de munca in folosul comunitatii.
Potrivit Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin spatii publice inchise se intelege toate spatiile din institutiile publice centrale si locale, institutii sau unitati economice, de alimentatie publica, de turism, comerciale, de invatamint, medico-sanitare, culturale, de educatie, sportive, toate mijloacele de transport in comun, autogari, gari si aeroporturi, de stat si private, spatiile inchise de la locul de munca sau alte spatii prevazute de lege, cu exceptia spatiilor delimitate si special amenajate pentru fumat din incinta acestora.
Legea arata ca fumatul este permis in spatii special amenajate, cu respectarea urmatoarelor conditii obligatorii: sa fie construite astfel incit sa deserveasca doar fumatul si sa nu permita patrunderea aerului viciat in spatiile publice inchise; sa fie ventilate corespunzator, astfel incit nivelul noxelor sa fie sub nivelurile maxime admise.
De la prevederile legii fac exceptie barurile, restaurantele, discotecile si alte spatii publice cu destinatie similara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii