Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fuga lui Tăriceanu

Ameninţările astea mai noi cu ieşirea ALDE de la guvernare, şantajul cu ruperea coaliţiei, ultimatumul cu restructurarea Guvernului şi refacerea programului de guvernare, nemulţumirile legate de lipsa investiţiilor în infrastructură şi criticile la adresa rectificării bugetare aprobate de Guvernul Dăncilă reprezintă încercarea lui Călin Popescu Tăriceanu de a fugi de răspunderea guvernării. O tentativă de a se dezice de eşecurile guvernării, de a nu-şi asuma dezastrul moral, social şi economic spre care se îndreaptă România. O încercare de capitalizare electorală a candidatului Tăriceanu la Preşedinţia României. O tentativă jalnică de a câştiga voturi şi de a se dezice de efectele catastrofale ale guvernării.

Totuşi, responsabil de tot acest dezastru în desfăşurare de vreo 3 ani nu sunt doar PSD şi Viorica Dăncilă. ALDE şi Tăriceanu sunt la fel de vinovaţi. ALDE are fix acelaşi grad de responsabilitate ca şi PSD, ca şi – să nu uităm – UDMR, ca şi reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlament. Fără ALDE şi Tăriceanu, PSD şi gaşca sa nu ar fi putut guverna, nu ar fi putut îngenunchea Justiţia, nu ar fi putut favoriza infractorii prin modificările legilor justiţiei, nu ar fi putut legifera hoţia, nu ar fi putut distruge instituţii ale statului, prin politizare şi deprofesionalizare, nu ar fi putut promova atât de mult incompetenţa şi nu ar fi putut aduce ţara atât de aproape de o criză economică. Să nu-l uităm pe sinistrul Justiţiei, Tudorel Toader, omul numit şi menţinut în funcţie de ALDE şi de Tăriceanu.

Să vii acum şi să te dai preocupat de programul de guvernare, de infrastructură, de deficitul bugetar şi de investiţii, după aproape 3 ani în care ai fost parte a acestei guvernării catastrofale pentru viitorul României, sună a oportunism. Sau a laşitate. Tăriceanu încearcă de fapt să nu-şi asume nimic din eşecul guvernării PSD-ALDE-UDMR-Minorităţi.

Dar nu, nu este vinovat doar PSDragnea/Dăncilă. Tăriceanu este la fel de responsabil pentru criza care bate la uşă, la fel ca şi pentru criza din urmă cu 10 ani. Şi atunci, tot tandemul Tăriceanu-PSD a făcut praf economia României. Şi atunci, ca şi acum, s-a mers pe decizii populiste, pe încasări estimate nerealiste, pe cheltuieli uriaşe.

Tăriceanu chiar îşi imaginează că are şanse la alegerile prezidenţiale şi încearcă acum să-şi spele imaginea. De fapt, încearcă să-i prostească pe români că el şi ALDE sunt fete mari în ale guvernării actuale. În ipocrizia lui însă, Tăriceanu nu face altceva decât să fugă de răspundere. Dar nu va ajunge deloc departe. Nici măcar în turul II.
Categorie articol: 

Comentarii