Mergi la conţinutul principal

Frumoasa Charlize Theron a împlinit 40 de ani

Actriţa cu chip angelic, Charlize Theron, s-a născut la 7 august 1975, fiind singurul copil al unei familii înstărite din Africa de Sud. A crescut la o fermă din orăşelul Benoni, în apropiere de Johannesburg.
La şase ani, Charlize a început să ia lecţii de balet. „Aşa am învăţat să fiu disciplinată şi să exersez mult, lucruri pe care le-am preluat şi în actorie. Şi am mai învăţat să îmi dezvolt foarte mult imaginaţia", spune actriţa. A urmat şcoala primară Putfontein, apoi la 12 ani părinţii au trimis-o la un internat, începând, în paralel, studiile la Şcoala Naţională de Arte din Johannesburg.

S-a visat balerină

Chiar dacă visul său era să devină balerină, la 16 ani, a câştigat un concurs de modelling - New Model Today, organizat la Salerno, Italia, mutându-se ulterior, la Milano împreună cu mama sa. După un an petrecut în Europa, ca model, a plecat la New York şi apoi, la Miami. În New York, a urmat Şcoala de balet „Joffrey Ballet", dar o accidentare suferită la genunchi a pus capăt carierei de balerină.
La 19 ani a plecat la Los Angeles, încercând să-şi facă un nume în lumea filmului. După opt luni, a obţinut primul său rol, fără replici, în filmul „Children of the Corn III" (1995). Cariera sa a luat amploare spre sfârşitul anilor 90, când a jucat în producţiile de succes „The Devil s Advocate" (1997), „Mighty Joe Young" (1998) şi „The Cider House Rules" (1999).
Succesul său a continuat şi în 2000, an în care a fost protagonistă în patru filme produse de regizori apreciaţi: „The Legend of Bagger Vance" (cu Will Smith şi Matt Damon, în regia lui Robert Redford), „Men of Honor" (alături de Robert de Niro şi Cuba Gooding Jr.), „Reindeer Games" (cu Ben Affleck); „The Yards" (cu Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix, James Caan şi Faye Dunaway).

A jucat alături de mari vedete

În anul următor a apărut în drama romantică „Sweet November", alături de Keanu Reeves, şi în „The Curse of the Jade Scorpion", regizat de Woody Allen, în care joacă alături de Helen Hunt, Dan Aykroyd şi David Ogden Stiers. Au urmat: „Walking Up In Reno" (2002), „Trapped" (2002), „The Italian Job" (2003).
Lansat în 2003, filmul „Monster", unde joacă împreună cu Christina Ricci, a fost foarte bine primit de criticii de film. Jurnalistul şi scenaristul Roger Ebert a apreciat prestaţia actriţei drept „una dintre cele mai bune interpretări din istoria cinematografiei". Interpretarea captivantă a lui Theron a rolului criminalei în serie Aileen Wuornos din acest film, i-a adus, printre numeroase distincţii, şi Premiul Oscar. Rolul din „North Country" (2005) i-a adus nominalizări la Globul de Aur şi la Oscar, pentru cea mai bună actriţă. Au urmat roluri în „Hancock" (2008), „The Burning Plain" (2009), „Young Adult" (2011), „Prometheus" (2012), „Snow White and the Huntsman" (2012), „A Million Ways to Die in the West" (2014), „Dark Places" (2015).
După semnarea unui contract cu creatorul John Galliano în 2004, Charlize Theron a apărut în reclamele „J adore, de Christian Dior", devenind imaginea parfumurilor Dior.

Scenariul Mad Max a şocat-o!

Un alt succes cinematografic a fost producţia, lansată în 2015, „Mad Max: Fury Road", regizată de George Miller şi unde Charlize Theron deţine rolul principal - Imperator Furiosa. Filmul a primit numeroase recenzii pozitive. Cât de mult aduce în prim plan acest film rolul femeii, chiar până la subordonarea aparentului erou, a surprins o mare parte a audienţei, evidenţia un articol publicat în „The Guardian", intitulat „Charlize Theron on Mad Max: We live in a very toxic world" (Charlize Theron despre Mad Max: Trăim într-o lume foarte toxică). „Citind scenariul, o parte din mine a fost şocată de cât de mult i s-a dat personajului şi de modul în care, emoţional, conduce povestea", a declarat Charlize Theron. Unii au fost consternaţi - mai notează autorul articolului. Un blogger din SUA a numit filmul „un cal troian al feminismului", care promovează propaganda pro-feminitate sub paravanul unui „film de popcorn".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro