Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frigul persista in Europa, dar meteorologii anunta o incalzire in zilele urmatoare

Frigul afecteaza inca, joi, o mare parte din continentul european, unde au fost inregistrate noi decese, dar meteorologii anunta incalzirea treptata a vremii incepind de vineri, relateaza AFP.
Polonia a anuntat moartea a zece persoane, miercuri, din cauza frigului, ceea ce ridica numarul total al deceselor la 63 intr-o saptamina. De la inceputul iernii, 185 de persoane si-au pierdut viata din cauza temperaturilor extrem de scazute, potrivit unui bilant al politiei.
Totusi, dupa o saptamina in care temperaturile au scazut brusc pina la minus 35 de grade Celsius, mercurul termometrelor a urcat, joi, pina la minus 12 grade Celsius in sud-estul tarii si pina la minus doua grade Celsius in nord-vest. Potrivit prognozelor, temperaturile vor creste in zilele urmatoare dar incalzirea va fi insotita de ninsori abundente.
Scolile, inchise in ultimele zile din cauza frigului in mai multe regiuni din tara, au fost redeschise joi.
In Rusia se poate spune ca este cald, temperaturile ridicindu-se pina la minus sase si minus opt grade Celsius la Moscova, valori normale pentru acest anotimp.
In Albania, politia a anuntat moartea a trei persoane din cauza frigului, temperaturile fiind de minus 14 grade in mai multe regiuni din sudul si nordul tarii. In plus, medicii au anuntat, joi, o crestere a numarului de persoane cu afectiuni cardiace si de copii in spitale, ramase in mare parte fara curent electric si energie termica.
In Croatia, temperaturile au atins minus 20 de grade Celsius, provocind moartea a doua persoane. Dar si aici meteorologii anunta o crestere a temperaturilor incepind de vineri.
Frigul persista si in jumatatea de nord a Italiei, unde in noaptea de miercuri spre joi temperaturile au scazut pina la minus 35 de grade Celsius in regiunile muntoase din Trentino-Alto Adige, iar rafalele de vint au atins viteze de pina la 135 de kilometri pe ora in regiunea Trieste.
Miercuri, un nou-nascut a fost gasit mort de mama sa din cauza frigului, intr-o baraca de tabla pe care o foloseau drept locuinta, intr-o tabara de nomazi din apropiere de Milano.
In Georgia, situatia energetica s-a agravat. O parte a tarii a ramas fara energie electrica, in timp ce aprovizionarea cu gaz provenind din Rusia a fost afectata de un accident petrecut la sfirsitul saptaminii trecute.
Estul tarii si o mare parte a orasului Tbilisi au fost afectate de o pana de electricitate survenita in urma unei furtuni de zapada care a afectat o linie de inalta tensiune. Lucrarile de reparatie a gazoductului continua, dar au fost decoperite noi defectiuni, ceea ce prelungeste termenul de punere in functiune a acestuia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii