Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FRF a cerut LPF sa programeze meciurile din campionat si in functie de interesele echipei nationale

FRF a trimis, luni, o scrisoare oficiala catre LPF, solicitind ca programarea meciurilor echipelor romanesti din cupele europene in etapele X si XV din Liga I sa se faca si in functie de interesele echipei nationale, care are programate actiuni in perioadele respective, informeaza site-ul FRF.
Federatia Romana de Fotbal, sub semnatura presedintelui Mircea Sandu si a directorului general Ioan Angelo Lupescu, a trimis, astazi, o scrisoare oficiala pe adresa Ligii Profesioniste de Fotbal din Romania, in atentia presedintelui Dumitru Dragomir si a secretarului general Valentin Alexandru, avind urmatorul continut:
"In ziua de 11 octombrie este programat, pe stadionul Farul din Constanta, jocul Romania - Franta, contind pentru preliminariile Cupei Mondiale 2010. Reunirea lotului nostru in perspectiva acestei importante partide este prevazuta la data de 6 octombrie, ora 12.00, la Casa Fotbalului. In vederea alcatuirii unui program de antrenamente cit mai judicios, la care sa ia parte toti componentii lotului si a efectuarii procesului de recuperare a jucatorilor in mod adecvat, va rugam sa ne sprijiniti prin programarea televizarilor jocurilor din cadrul etapei a 10-a a campionatului Ligii I. Astfel, solicitam ca meciurile in care vor fi angrenate echipele participante in cupele europene (indeosebi FC Steaua Bucuresti, FC Dinamo Bucuresti si FC Rapid Bucuresti) sa fie programate vineri (3 octombrie), simbata (4 octombrie), cel tirziu duminica (5 octombrie), in nici un caz luni, 6 octombrie. Va mai informam ca, in ziua de 19 noiembrie, va avea loc ultimul meci din acest an al echipei noastre nationale, pe teren propriu, impotriva reprezentativei similare a Georgiei. Reunirea lotului in vederea acestei ultime actiuni va fi programata la data de 17 noiembrie, ora 12.00, probabil la Centrul de Fotbal Mogosoaia. In vederea realizarii aceluiasi program de antrenamente si de recuperare a jucatorilor nostri in mod optim, va adresam aceeasi solicitare, ca jocurile pe care cele trei echipe mentionate mai sus le vor disputa in cadrul etapei a 15-a a campionatului Ligii I sa nu fie programate mai tirziu de duminica, 16 noiembrie", se arata in scrisoarea FRF.
Inaintea meciului Romania - Lituania, din 6 septembrie, selectionerul Victor Piturca a acuzat faptul ca Steaua, care a dat patru jucatori la lot, a jucat in campionat, cu Pandurii Tirgu Jiu, in ziua de luni a saptaminii, cind a avut loc reunirea, stelistii ajungind la Mogosoaia abia seara, dupa meci. Piturca si oficialii FRF au acuzat programarea proasta facuta de LPF si faptul ca Steaua nu a dorit sa joace in alta zi. Antrenorul stelist Marius Lacatus a replicat spunind ca jucatorii sai aveau nevoie de o zi in plus de recuperare, dupa partida solicitanta cu Galatasaray Istanbul, in urma careia "ros-albastrii" s-au calificat in grupele Ligii Campionilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii