Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fotbalistul Costel Ilie arestat pentru trafic de influenta si luare de mita

Mijlocasul echipei Ceahlaul, Costel Ilie, a fost retinut, joi, pentru 24 de ore de Parchetul Tribunalului Neamt sub acuzatiile de trafic de influenta si luare de mita, iar vineri se va prezenta la Tribunal, cu propunere de arestare pentru 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Costel Ilie, in virsta de 34 de ani, impreuna cu agentul sef Ion Ciubotaru, din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanei (SPCLEP) Neamt, sint acuzati ca, in schimbul unor sume in valuta, au intermediat obtinerea unor permise de conducere pentru persoane care nu aveau dreptul de a deveni soferi.
"In baza probelor existente, la data de 21 iunie, de catre Parchetul Tribunalului Neamt, au fost emise ordonante de retinere pentru o perioada de 24 de ore, pentru cele doua persoane, acestea urmind a fi conduse la Tribunalul Neamt, cu propunere de arestare preventiva. Ion Ciubotaru a pretins si primit sume de bani pentru a facilita obtinerea unor carti de identitate si a intervenit la functionari din cadrul SPCLEEPS Neamt pentru eliberarea in regim de urgenta a unor pasapoarte turistice, precum si pentru reducerea perioadei de suspendare a dreptului de libera circulatie in strainatate; drept pentru care este invinuit de luare de mita si trafic de influenta. De asemenea, I.I.C. (n.r. - Costel Ilie) a pretins de la mai multe persoane sume cuprinse intre 250 si 1.500 de euro pentru a interveni la functionari din cadrul SPCRPAIV Neamt pentru a le facilita promovarea probelor teoretice si practice in vederea obtinerii permisului de conducere auto, fara ca acestia sa aiba deprinderile necesare (trafic de influenta). Cei doi fac parte din grupul infractional format din functionari MIRA de la serviciile comunitare de evidenta persoanelor, pasapoarte si permise inmatriculari auto, instructori auto si alte persoane din afara structurii", se arata intr-un comunicat al Directiei Generale Anticoruptie Neamt.
In acest dosar au mai fost anchetate cinci persoane, care sint acuzate de coruptie (luare de mita, dare de mita si trafic de influenta). Patru dintre aceste persoane au fost retinute in data de 22 mai, in baza ordonantei emise de catre Parchetul de pe linga Tribunalul Neamt, pe o perioada de 24 de ore, iar Tribunalul Neamt nu se pronuntase, pina astazi, cu privire la propunerea de arestarea preventiva a celor patru persoane.
Categorie articol: 

Comentarii