Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fostul ziarist Dorian Stoianovici, subprefect de Brăila

Preşedintele PDL Giana Pătraşcu ne-a explicat cum s-a ajuns la această decizie: "Teoretic, s-a discutat ca postul respectiv să rămână vacant, însă, ulterior, a venit acea Hotărâre de Guvern prin care s-a stabilit să se reducă numărul secretarilor de stat şi s-a reanalizat situaţia. În contextul în care se reduce şi numărul angajaţilor de la cabinetele demnitarilor, iar în Prefectură este mult de muncă, s-a decis că este cazul să se meargă pe formula de a ocupa şi funcţiile de subprefecţi rămase vacante, în urma numirii unor noi prefecţi, cum a fost cazul la Brăila, ca să fie formula completă". Întrebată cum de a fost ales Stoianovici pentru acest post, Pătraşcu a declarat: "Nu a fost alegerea mea, a fost decizia Biroului Permanent Judeţean. Noi îl cunoaştem pe el de mult timp şi mie mi se pare chiar potrivit, pentru că ştie ce se întâmplă într-o Prefectură, ca ziarist a urmărit fenomenul administrativ, CV-ul său e potrivit şi am spus întotdeauna că dorim să promovăm în funcţii oameni noi, tineri. Am considerat că, luându-l pe el, vom avea o echipă care să facă treabă bună în Prefectură".
În ceea ce-l priveşte, Stoianovici ne-a declarat ieri că a fost contactat de reprezentanţii PDL, care i-au propus această funcţie şi a acceptat: "Probabil că atunci când m-au luat în calcul a contat atitudinea dovedită ca şi corespondent BBC şi al «României Libere» şi faptul că sunt funcţionar public, în calitate de inspector CNA. M-am gândit, bineînţeles, înainte de a accepta, pentru că sunt conştient că poate fi pentru 40 de zile sau pentru mai mult. Este o provocare pentru mine şi-mi asum riscul de a avea un mandat scurt, mai ales că nu mor după funcţii. Ca ziarist, eu am făcut ceea ce am crezut că e bine pentru comunitate şi pentru lumea din jur, din afara sistemului administrativ, iar acum voi încerca să fac ce pot dinăuntru. Să vedem dacă se poate".
De menţionat faptul că viitorul subprefect Doru Stoianovici şi-a început cu stângul relaţia cu presa: deşi a promis că ne va trimite CV-ul şi o fotografie, acestea nu au ajuns la redacţie până la închiderea ediţiei.
Stoianovici este al doilea ziarist brăilean ajuns într-o funcţie de subprefect, după Cornel Coman, care, în mandatul 2004-2008, a fost subprefect de Călăraşi, promovat în funcţie cu susţinerea Blocului Naţional Sindical.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii