Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost prefatat noul sezon competitional al Ligii a IV-a al Campionatului Judetean de Fotbal

Simbata, la Adunarea Generala AJF au participat 55 de delegati ai echipelor care activeaza in campionatul Ligii a IV-a si in campionatul Judetean.
La inceput, presedintele AJF, Marin Petrescu, a prezentat un scurt raport de activitate privind editia de campionat 2007-2008, in care au fost scoase in evidenta partile pozitive dar mai ales cele negative, in speranta ca ele nu se vor mai repeta.
In Liga a IV-a s-au acordat 514 cartonase galbene si 29 cartonase rosii. In campionatul de juniori "campioana" la indisciplina a fost Avintul Chiscani care a acumulat 23 de cartonase galbene si 3 cartonase rosii.
In seria I a Campionatului Judetean s-au acordat 426 de cartonase galbene si 40 cartonase rosii, in timp ce in seria a II raportul a fost 351 - 24. Echipa Tractorul Viziru a fost avut terenul suspendat pentru o etapa, deoarece la unul dintre jocuri spectatorii au patruns pe teren, iar Avintul Chiscani a fost pedepsita cu doua etape de suspendare din acelasi motiv. Tot la Chiscani spectatorii au aruncat cu obiecte contondente spre arbitrii asistenti.
"Din acest campionat va trebui sa tinem cont de recomandarile FRF si numai echipele care vor indeplini conditiile minime vor fi acceptate in competitiile organizate de AJF. De asemenea se vor inaspri si masurile disciplinare pentru a nu ne mai confrunta cu situatii delicate pe parcursul partidelor", a declarat Marin Petrescu, presedintele AJF.
Pe parcursul dezbaterilor au fost prezentate conditiile minime impuse de regulament pentru participarea in cele doua campionate organizate de AJF, si tot simbta s-a luat in calcul si varianta organizarii unui Campionat satesc de fotbal.
La final, delegatii au fost anuntati ca tragerea la sorti a partidelor din Liga a IV-a se va face pe data de 16 august, iar prima runda va avea loc pe 23 august.
Campionatul Judetean de Fotbal, editia 2008-2009 va incepe pe data de 7 septembrie.

Liga a IV-a participa cu 17 echipe

Pentru editia urmatoare a Ligii a IV-a si-au anuntat intentia de a participa un numar de 17 echipe, insa cite formatii vor participa cu adevarat, numai comisia de omologare a bazelor sportive din judet, va decide.
Pina in acest moment doresc sa participe in acest esalon, CF Braila II, Viitorul Insuratei II, formatie care s-a format prin legitimarea jucatorilor de la FC Steaua Braila, Victoria Cazasu, Avintul Chiscani, Recolta Tufesti, Avintul Ciresu, Viitorul Ianca, CSO Ianca, Victoria Traian, CS Pressing Braila, CS Faurei, FC Urleasca, Vointa Visani, Viitorul Galbenu, Vointa Gaiseanca, Tractorul Viziru, Victoria Dedulesti.
Conditiile minime pentru participarea in campionatul Ligii a aIV-a sint urmatoarele:
- lungimea terenului 105-100 m
- latimea terenului 68-64 m
- portile de fotbal trebuie sa aiba dimensiunile corespunzatoare Legilor jocului:
- gard imprejmuitor din plasa de sirma cu inaltimea minima de 1,70 m
- doua vestiare pentru jucatori
- un vestiar pentru arbitri
- camera cu dusuri sau minim sursa de apa
- camera de prim ajutor sa fie dotata cu trusa medicala si targa sanitara
- tabela de marcaj instalata intr-un loc vizibil
- banci pentru jucatorii de rezerva si pentru persoanele oficiale, cu lungimea de 9 m, unde au acces 13 persoane, respectiv 7 jucatori de rezerva si 6 persoane oficiale
- bancile vor fi situate pe aceeasi parte a terenului, la o distanta egala fata de linia de centru si la minimum 5 m de linia de margine. Ele vor avea invelis protector.

Apare Campionatul satesc

Deoarece s-a constatat ca nu toate echipele indeplinesc conditiile de participare in Campionatul Judetean, s-a pus problema infiintarii celei de-a treia competitii, Campionatul satesc de fotbal
In acest esalon ar putea activa recolta Ciocile, Comagrim Dudesti, Spicul Zavoaia, Vointa Faurei Sat, Soimii Unirea, Avintul Mircea Voda, Stanriz Stancuta, Steaua Perisoru, Unirea Maxineni si Rompas Vadeni.
Prima etapa a Campionatului Judetean de fotbal este programata pe data de 7 septembrie, astfel ca formatiile care doresc sa activeze in acest esalon au destul timp la dispozitie pentru a indeplini criteriile minime de participare, care nu sint unele prea exigente:
- lungimea terenului 105-100 - 90 m
- latimea terenului 68-64 -45 m
- portile de fotbal trebuie sa aiba dimensiunile corespunzatoare Legilor Jocului
- gard imprejmuitor din plasa de sirma cu inaltimea minima de 1,70 m
- doua vestiare pentru jucatori
- un vestiar pentru arbitri
- banci pentru jucatorii de rezerva si pentru persoanele oficiale, cu lungimea de 9 m, unde au acces 13 persoane, respectiv 7 jucatori de rezerva si 6 persoane oficiale
- bancile vor fi situate pe aceeasi parte a terenului, la o distanta egala fata de linia de centru si la minimum 5 m de linia de margine.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii