Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost inventat ascensorul fără cablu

Primul ascensor fără cablu din lume, cu ajutorul căruia transportul clasic cu liftul se transformă într-un sistem de metrou vertical, a fost prezentat recent de compania ThyssenKrupp, după cum informează un comunicat de presă al acestei firme germane preluat de Agerpres.
Principala calitate a noului sistem, numit MULTI, constă în acea că permite funcţionarea mai multor cabine de ascensor prin aceeaşi casă a liftului. În acest fel, spaţiul ocupat de lifturi se poate reduce foarte mult, capacitatea de transport poate spori şi se realizează economii la consumul de energie.
Cabinele se autopropulsează şi se deplasează pe linii instalate sub forma unui circuit. Sistemul a fost dezvoltat pentru clădiri de înălţime medie şi mare, iar prima unitate va intra în probe în 2016.
"Mai multe cabine funcţionând în acelaşi canal şi care se deplasează atât în plan vertical, cât şi orizontal vor face posibilă realizarea de clădiri cu înălţimi şi forme deosebite", menţionează comunicatul, adăugând că în acest fel "arhitecţii şi constructorii vor avea posibilităţi pe care nu şi le-au imaginat vreodată".

 
Categorie articol: 

Comentarii