Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost inaugurata locuinta protejata "Gladiola"

La sfirsitul saptaminii trecute, in comuna Movila Miresii, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a inaugurat prima locuinta protejata "Gladiola", din judetul Braila.
La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai Primariei din comuna Movila Miresii, reprezentanti ai Consiliului Judetean, directorul DGASPC, Alexandru Sculschi, dar si colegii sai de la DGASPC.
"Deschidem aici o locuinta potejata in care isi vor petrece timpul tinere cu virste cuprinse intre 18 si 24 de ani, tinere cu un grad de handicap accentuat. Pina acum am avut si sper ca vom avea in continuare sprijinul Primariei", a punctat Alexandru Sculschi. De asemenea, directorul DGASPC a propus sa se implice si profesorii de muzica si desen ai scolii din comuna pentru a le invata pe tinere sa cinte si sa deseneze.
Ca la orice inaugurarea, din program nu a lipsit nici taierea panglicii. De acest moment s-a ocupat Alexandru Sculschi si secretarul Consiliului Local Movila Miresii, Stefan Oncescu.
Locuinta protejata pentru persoanele adulte cu handicap "Gladiola" din comuna Movila Miresii este o unitate de asistenta sociala in structura DGASPC Braila avind rolul de a asigura asistenta si suport pentru dezvoltarea abilitatilor specifice vietii independente. Beneficiarii locuintei sint sase tinere cu handicap care provin din centrele rezidentiale. "Sint trei dormitoare de fapt trei mini apartamente cu o camera, o baie si un hol. Pe linga acestea, locuinta mai are sufragerie, bucatarie si spalatorie. In fiecare dormitor locuiesc doua fete iar in sufragerie servesc masa toate fetele. Conform organigramei sint cinci instructori de educatie. Un program zilnic de activitate cuprinde integrarea lor in societate, formarea deprinderilor in societate, igiena personala, curatenie, asezarea mesei si altele. De pe data de 21 august, de cind aceste fete au fost aduse aici pot spune ca s-au schimbat si fizic si psihic, le poti vedea mereu zimbind. Ele sint inscrise la medicul de familie din comuna. De asemenea, instructorii de educatie au inceput deja sa le invete sa croseteze iar in fiecare duminca cele sase fete merg la biserica. Cea mai mare realizare a fost ca ele si-au dat seama ca aici este casa lor", a precizat seful de serviciu al locuintei "Gladiola", Magdalena Manica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii