Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Focar de infecţie aproape de centrul Brăilei

• “Când pisica nu-i acasă, şoarecii joacă pe masă” • acest proverb se potriveşte mănuşă unor proprietari din Brăila, care nu au mai dat pe acasă de ani buni, timp în care locuinţa lor a devenit o adevărată ghenă de gunoi, dar şi casă pentru oamenii străzii

 

Gunoi cât casa, pereţi înnegriţi de fum, acoperiş prăbuşit şi scânduri pironite în geam, ce ţin loc de obloane. Un peisaj dezolant şi un adevărat focar de infecţie, cu adresă de domiciliu în strada Dianei, nr.14.  Cum proprietarii casei nu i-au mai trecut pragul de ani buni, curtea, dar şi incinta imobilului s-au transformat într-o adevărată ghenă de gunoi. Sătui să mai aştepte măsuri de la autorităţi, vecinii au trecut la fapte. “Gunoiul ăsta este aici de vreo 6, 7 ani. Noi am făcut sesizări la primărie, dar nu s-a întâmplat nimic. Au locuit aici nişte oameni ai străzii, au dat foc la casă, au venit pompierii să stingă şi după aia am pus noi, vecinii, nişte scânduri, ca să nu se mai arunce gunoi. Dar le tot scoate cineva. Înăuntru e plin de gunoi, de şobolani, e focar de infecţie în toată regula. Este o tragedie ce este acolo! Uitaţi, gunoiul este până sus, în tavan”, se plânge Ioan, un locatar al străzii Dianei. Exasperat de miros, dar şi de vecinii certaţi cu bunul simţ, care îşi aruncă resturile menajere fără niciun fel de reţinere în curtea de alături, domnul Ioan a sesizat problema şi cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei.          “Normal că şi unii dintre vecini sunt vinovaţi, că au început să arunce gunoiul aici. Nu e normal! Nu mai locuieşte nimeni, din câte ştiu eu aici. Părinţii, care erau proprietari, au murit, copiii la fel şi au rămas nepoţii, dar sunt plecaţi din ţară. Cred că de 10 ani nu i-am mai văzut”, a mai povestit brăileanul, jurnaliştilor “Obiectiv-Vocea Brăilei”.

Contactaţi telefonic şi întrebaţi dacă cunosc situaţia semnalată, reprezentanţii Poliţiei Locale Brăila, au promis că vor reveni cu un răspuns abia în cursul zilei de mâine ( n.r. - astăzi, 28 mai).
Categorie articol: 

Comentarii