Mergi la conţinutul principal

FMI nu e de acord ca puşcăriaşii din România să primească pensii şi alte remuneraţii

Totodată, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-au declarat nemulţumiţi de faptul că persoanele private de libertate primesc pensii şi drepturi salariale şi că întreţinerea unui puşcăriaş costă statul român aproape 1.800 lei pe lună.
"Reprezentanţii FMI nu înţelegeau cum o persoană care a comis delicte în România îşi poate primi în puşcărie pensia de la stat sau cum alţi puşcăriaşi pot primi 600 lei pe lună, adică echivalentul salariului minim pe economie, doar pentru că îşi continuă studiile sau pentru că urmează programe de reconversie profesională, fără a fi obligaţi să presteze un serviciu în schimbul acestor bani", spun sursele citate.
Vicepreşedintele Publisind, Mihaela Neacşu, a declarat, duminică, pentru NewsIn, că din cele 30.000 de persoane private de libertate, circa 2.000 primesc în acest moment pensii şi salariul minim pe economie.
"Potrivit legii 275 (privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal n.r.), acele persoane care vor să-şi continue studiile în puşcărie sau să urmeze cursuri de reformare profesională pot primi echivalentul salariului minim pe economie, adică 600 lei, fără a fi obligate să muncească în schimbul acestei sume", a declarat Mihaela Neacşu.
FMI a anunţat oficial pe 25 martie, la finalul misiunii de la Bucureşti, că a ajuns la un acord cu România pentru o finanţare de 12,95 miliarde euro, parte a unui pachet de circa 20 miliarde euro, la care mai contribuie Comisia Europeană, BERD, BEI, Banca Mondială şi alte instituţii financiare internaţionale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro