Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FMI a fost victima unui atac informatic

Oficialii nu au dat multe detalii, limitându-se să spună că a fost vorba de o "compromitere majoră" a sistemelor sale, relatează New York Times.
FMI, pe ale cărui servere se află date economice delicate despre multe ţări, a spus că operaţiunile sale sunt deplin funcţionale.
Atacul informatic s-a desfăşurat pe o perioadă de câteva luni, înainte ca fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, să fie arestat pentru agresiune sexuală.
"Pot confirma că anchetăm incidentul. Nu sunt în poziţia de a elabora mai mult în ceea ce priveşte amploarea incidentului de securitate informatică", a declarat purtătorul de cuvânt David Hawley.
Potrivit New York Times, angajaţii FMI au fost anunţaţi miercuri de atac, dar Fondul nu a făcut un anunţ public. Angajaţii au fost avertizat că au fost detectate "transferuri suspecte de fişiere" şi că o anchetă arată că un calculator al instituţiei a fost "compromis şi folosit pentru accesa unele sistemele ale Fondului".
"Nu există motive pentru a crede că informaţii personale au fost căutate pentru fraude", se adaugă în mesajul către angajaţi.
Potrivit Bloomberg, hackerii au avut legătură cu un guvern străin, dar autorii unor astfel de atacuri sunt greu de identificat.
Banca Mondială a anunţat că a întrerupt pentru scurt timp legăturările IT cu FMI "ca măsură de precauţie".
Categorie articol: 

Comentarii