Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiul interlopului “Maghighi”, din banda spărgătorilor de case, rămâne după gratii

• pentru el şi Anton Marchiş, judecătorii au decis prelungirea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, până la data de 26 iunie • ceilalţi trei membri ai bandei au fost trecuţi sub control judiciar

 

Judecătoria Brăila a înlocuit, marţi, 28 mai, arestul preventiv cu măsura controlului judiciar faţă de trei din cei cinci indivizi suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe, prinşi în urma percheziţiilor efectuate la începutul lunii aprilie. Este vorba despre Marchiş Marian, Stoian Viorel şi Popa Gheorghe Iulian, pentru care măsura controlului judiciar a fost luată pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 28 mai şi până la data de 23 iulie. După cum se arată pe site-ul instanţei, faţă de ceilalţi doi inculpaţi în dosar, Marchiş Anton şi Lazăr Alin, s-a prelungit măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, până la data de 26 iunie. Soluţia nu este definitivă, în cauză fiind formulată deja contestaţie.

 

Percheziţiile şi captura poliţiştilor: bijuterii, bani şi pistoale

 

18 percheziţii au fost efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuinţe, la data de 2 aprilie, de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2018 - martie 2019, persoanele în cauză ar fi pătruns prin efracţie în cinci locuinţe de pe raza muncipiului, de unde ar fi sustras diverse bunuri, precum: bijuterii din aur, parfumuri, băuturi alcoolice, diferite sume de bani (şi valută). Prejudiciul cauzat este estimat la 475.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat bijuterii, parfumuri, băuturi alcoolice şi sume de bani, care prezentau caracteristicile bunurilor sustrase. De asemenea, la unul dintre imobile au fost găsite şi ridicate două pistoale, în cauză urmând a se efectua verificări privind legalitatea deţinerii acestora.

Mai multe persoane au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost audiate. Pe numele a şase bărbaţi au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cinci dintre dintre ei, cu vârste cuprinse între 29 şi 50 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi în cursul zilei de 3 martie au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei cinci suspecţi de furt au fost arestaţi, fiind vorba despre Marchiş Marian, Marchiş Anton, Stoian Viorel, Popa Gheorghe şi Lazăr Alin, acesta din urmă fiind fiul lui “Maghighi”, potrivit unor surse judiciare. Un alt suspect de furt, Moise Ştefan, nu a fost găsit la domiciliu, acesta fiind plecat, se pare, peste hotare. Ancheta în acest caz este în curs.

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii