Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Firma "Athena" il calca pe nervi pe Cibu

Primarul Constantin Cibu a mers, ieri, insotit de un reporter al ziarului nostru, pe citeva strazi din cartierul Chercea, pentru a vedea la fata locului stadiul lucrarilor executate de filiala locala a firmei grecesti "Athena". Dupa ce a trecut, cu masina sa de teren, pe citeva strazi asfaltate partial si a aruncat o privire spre alte citeva care asteapta de luni de zile sa intre in reparatii, Cibu s-a declarat in continuare nemultumit de felul cum se lucreaza. Impresia sa a fost amplificata si de nemultumirile exprimate de unii cetateni care au profitat de prezenta primarului pentru a-i piri pe cei de la "Athena" ca mai mult stau decit muncesc, iar cind se apuca de lucru mai mult strica decit repara.
Primarul a aruncat, mai intii, o privire pe strazile Eftimie Murgu, Ioan Slavici si Moldovei. "Aceste strazi au prioritate absoluta la asfaltare, pentru ca pe aici se va devia traficul auto, ca sa poata incepe lucrarile pe Comuna din Paris, pe tronsonul dintre Sos. Rimnicu Sarat si Sos. Focsani. Intr-o luna, ar trebui sa fie gata toate trei", ne-a explicat Cibu. Pe strazile in cauza, doar citeva portiuni sint deja asfaltate, pe restul lucrindu-se in prezent la fundatie. Citeva utilaje ale "Athena" compactau straturile de pietris, dar Cibu n-a vazut la lucru nici un utilaj de asfaltare. El i-a cerut consilierului sau Catalin Iordache sa incerce sa dea de urma unui astfel de utilaj, dar in ciuda insistentelor telefonice ale acestuia, n-a putut fi identificat nici un punct din Chercea in care sa se lucreze la asfaltare, in momentul respectiv. Bineinteles, asta l-a suparat pe Cibu. "Au spus (sefii de la "Athena" - n.n.) ca or sa intre in forta la executarea lucrarilor. Intr-adevar, treaba se misca mai bine decit pina acum, dar nici pe departe asa cum ar trebui", si-a exprimat primarul nemultumirea. Totusi, el i-a atras atentia reporterului ca, pe strazile unde lucrarile sint aproape de finalizare, situatia este incomparabil mai buna fata de ce era inainte. "In loc de gropi, praf si mizerie, acum au asfalt, trotuare, canalizare, gaze. Sint cu adevarat strazi de oras si asa vor arata toate cele incluse in programul ISPA", i-a spus Cibu reporterului.

"Faceti ceva, dom' primar, ca astia isi bat joc de noi!"

La o intersectie inca neterminata, primarul s-a confruntat cu trista realitate a momentului, cind o batrina a profitat de mersul la relanti al masinii, ce trecea peste niste gropi perfide, si a solicitat o audienta ad-hoc. Cibu a coborit geamul, sa-i asculte pasurile si n-a auzit deloc de bine, la adresa firmei "Athena". "Faceti ceva, dom' primar, ca astia isi bat joc de noi. Incep intr-un loc, sparg strada, fac gropi, pe urma le lasa balta si se muta in alta parte. Iar o sa ne prinda iarna cu strazile pline de noroaie. Cind ploua, noi, astia mai batrini si neputinciosi, nici nu mai putem iesi din curte", a spus femeia, pe un ton destul de rastit, iar primarul a incercat sa o linisteasca, promitindu-i ca, mai devreme sau mai tirziu, strazile toate vor capata aspect occidental, cum nu s-a mai vazut in zona. "Mai ai si matale putina rabdare, c-o sa fie bine", i-a zis Cibu si a plecat mai departe, vadit iritat de postura ingrata in care il pun grecii de la "Athena".
Reamintim ca "Athena" Grecia, filiala Braila, detine contractul de extindere a sistemului de canalizare si asfaltare a strazilor aferente, din cartierele Chercea, Radu Negru si Brailita. Initial, proiectul, finantat 75% de Uniunea Europeana si 25% de Consiliul Local Municipal, se ridica la valoarea de 17,7 milioane de euro, dar ulterior s-au mai adaugat 4 milioane, in urma unor demersuri facute de primarul Constantin Cibu. "Athena" a ramas mult in urma cu lucrarile, pe care ar fi trebuit sa le termine inca de anul trecut. Primaria Braila spune, insa, ca nu poate rezilia contractul, fiindca nu a avut nici un cuvint de spus la semnarea lui, care s-a facut la nivel guvernamental, de pe vremea Guvernului Nastase.
Categorie articol: 

Comentarii