Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Finalistă de Liga Campionilor, noua extremă stânga a HC Dunărea

• Jovana Sazdovska, vine de la HC Thuringen, Germania • HC Dunărea şi-a asigurat seviciile unui preparator cu vastă experienţă în handbal • croatul Neven Hrupec, încă un sezon la Brăila

 

Pentru că în sezonul competiţional 2020-2021 obiectivul va fi unul ceva mai pretenţios, conducerea echipei HC Dunărea a achiziţionat deja cinci handbaliste cu multe prezenţe în naţionalele ţărilor lor.

Prima internaţională pe care clubul de handbal o prezintă brăilenilor este extrema stânga Jovana Sazdovska. Handbalista de 27 de ani născută în Macedonia vine de la HC Thuringen, din Germania, echipă cu care a evoluat în Liga Campionilor şi în Cupa EHF.

Sazdovska a început handbalul la vârsta de 12 ani la HC Metalurg, iar cea mai mare perfomanţă a ei cu o echipă de club este locul al 2-lea în Liga Campionilor cu echipa HC Vardar precum şi câştigarea Cupei în Germania cu echipa HC Thuringen. Născută la Skopje, aceasta face parte din naţionala de senioare a ţării ei şi cunoaşte deja campionatul din România, deoarece în sezonul 2016-2017 a evoluat la Măgura Cisnădie.

“Ambiţioasa jucătoare vine la HC Dunărea Brăila cu gândul de a evolua cât mai mult şi de a-şi ajuta echipa prin golurile pe care speră că le va marca. Ca o adevărată extremă, viteza fiind punctul ei forte, Jovana Sazdovska consideră că îi trebuie doar o fracţiune de secundă pentru a lua faţa adversatului. Handbalista este nerăbdătoare să înceapă pregătirea. Aceasta cunoaşte deja atmosfera din Polivalenta brăileană, unde a fost ca adversară. Acum îşi doreşte foarte mult să se integreze în echipă şi să cunoască suporterii”, se specifică în comunicatul clubului de handbal.

“Mă bucur că am ajuns la o înţelegere cu HC Dunărea Brăila. Sunt nerăbdătoare să începem pregătirea, să îmi cunosc noile colege dar si staff-ul tehnic. Îmi doresc să am o evoluţie cât mai bună şi să marchez cât mai multe goluri. Aştept să cunosc şi suporterii şi îmi doresc să ne bucurăm împreună de cât mai multe victorii. Îi aşteptăm pe brăileni alături de noi pentru că avem nevoie de susţinerea lor”, a declarat Jovana Sazdovska.

Pe postul de extremă stânga la HC Dunărea mai sunt Alina Czeczi, o jucătoare emblematică pentru echipa brăileană, dar şi tânăra Ştefania Epureanu.

 

Preparatorul fizic vine de la echipa SCM Rm. Vâlcea

 

În afara jucătoarelor de naţională pe care le-a transferat în această iarnă, HC Dunărea şi-a mai asigurat şi serviciile unui preparator fizic. Unul cu o vastă experienţă în handbal, Jovan Novakovic. Acesta vine de la echipa care a încheiat sezonul 2019-2020 pe primul loc în Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea. De naţionalitate sârbă, Novakovic a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Belgrad, unde ulterior a fost şi profesor universitar. Acesta a început să lucreze ca preparator fizic în handbal, în perioada 2011-2013, la echipa Max Sport, a fost prezent în staff-ul tehnic la Radnicki în sezonul 2013-2014, iar la Novi  Beograd în sezonul 2014-2015. Novakovic a lucrat şi la clubul CSM Ploieşti, în perioada 2014-2016, precum şi la SCM Rm. Vâlcea între anii 2018 şi 2020. Cu formaţia vâlceană, acesta a câştigat campionatul şi Supercupa României în sezonul 2018-2019 şi are multe prezenţe în competiţiile europene. De asemenea, în 2015 acesta a pregătit echipa naţională de tineret a Serbiei.

“Mă bucur de această colaborare cu HC Dunărea Brăila. Este o nouă provocare şi mă bucur că am susţinerea conducerii administrative dar şi a staff-ului tehnic. Am mai lucrat în trecut cu Neven şi cu siguranţă vom face lucruri frumoase împreună. HC Dunărea Brăila este un club cu tradiţie deja în handbalul feminin românesc, cu jucătoare bune, şi consider că munca mea va fi mai mult decât benefică pentru echipă”, a declarat Jovan Novakovic.

Neven Hrupec va antrena HC Dunărea şi în campionatul 2020-2021

 

Conducerea echipei HC Dunărea a reuşit să-şi asigure continuitate pe banca tehnică, astfel că a semnat o prelungire a contractului cu antrenorul croat Neven Hrupec. Acesta va conduce gruparea handbalistică brăileană şi în sezonul competiţional 2020-2021. Croatul de 45 de ani are o mare experienţă în competiţiile europene. Cu echipele pe care le-a antrenat, Neven Hrupec are în CV prezenţe în Challenge Cup, Cupa EHF dar şi în grupele Ligii Campionilor. De asemenea, croatul deţine licenţa master coach, obligatorie în competiţiile internaţionale. Acesta este de patru ori campion cu echipa croată Podravka Vegeta, formaţie cu care a obţinut şi patru Cupe ale Croaţiei. Neven Hrupec şi jucătoarele echipei HC Dunărea au reuşit să-şi realizeze obiectivul: clasarea pe locul al 5-lea în Liga Florilor. Iar pentru campionatul care va începe în august sau septembrie, antrenorul croat doreşte să obţină o clasare mai bună.

“Sunt mândru şi bucuros că îmi continui munca la Brăila. Doresc să felicit în primul rând echipa pentru locul al 5-lea obţinut în Liga Florilor. Sunt bucuros că cei din conducerea clubului au reuşit să transfere jucătoare cu experienţă şi cu siguranţă HC Dunărea va fi mult mai puternică în sezonul următor. Sunt nerăbdător să reîncepem antrenamentele şi imi doresc ca toată lumea să fie sanatoasă, să muncim şi să ne bucurăm de rezultate împreună. Totodată le doresc mult succes fetelor care nu vor mai continua alături de noi”, a declarat antrenorul Neven Hrupec.

“Ne bucurăm că am reuşit să prelungim întelegerea cu antrenorul Neven Hrupec. Din decembrie, când a venit la Brăila, şi până la încheierea sezonului competiţional 2019-2020 acesta a dat dovadă de profesionalism, dovadă stând locul al 5-lea pe care am terminat competiţia. Ne bucurăm de această colaborare şi ne dorim ca ea să fie fructuoasă pentru echipă, deoarece avem şi pentru campionatul  următor un obiectiv de atins”, a declarat George Caranica, preşedintele clubului HC Dunărea.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii