Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filmele ruseşti noi nu mai rulează în Ucraina

Parlamentul ucrainean a adoptat o lege prin care este interzisă difuzarea pe teritoriul Ucrainei a tuturor filmelor produse de studiouri ruseşti sau de persoane fizice din Rusia după data de 1 ianuarie 2014, informează hollywoodreporter.com, citat de Mediafax. Noul act normativ a extins şi criteriile privind interzicerea filmelor produse înainte de 1 ianuarie 2014.
Potrivit amendamentelor aduse unei legi mai vechi de către Rada Superioară, parlamentul ucrainean, este interzisă difuzarea pe teritoriul Ucrainei a filmelor produse după data de 1 ianuarie 2014 de companii sau persoane fizice din Rusia. De asemenea, modificările aduse legii impun ca toate filmele care "promovează activitatea agenţiilor de ordine publică şi a armatei" sunt interzise, indiferent de anul în care au fost realizate.
Câteva zeci de filme ruseşti, cele mai multe concentrându-se asupra armatei ruse şi a serviciilor secrete, au fost interzise în Ucraina, inclusiv pelicule cu Mikhail Porechenkov şi Ivan Okhlobystin.
Porechenkov a fost filmat în timp ce trăgea cu o mitralieră în forţele ucrainene în Donbas, o regiune controlată toamna trecută de separatiştii pro-ruşi. Okhlobystin a vizitat, de asemenea, regiunea şi şi-a exprimat susţinerea pentru separatişti.
Decizia Radei de la Kiev vine la o săptămână după ce a aprobat o declaraţie în care cataloga Rusia drept "stat agresor". Interzicerea filmelor va fi intra în vigoare, potrivit noii legi, în luna aprilie a acestui an.
"În epoca internetului, acţiuni de acest gen nu au absolut niciun sens", a declarat Vyacheslav Telnov, şef al departamentului pentru cinematografie al Ministerului Culturii de la Moscova.

 
Categorie articol: 

Comentarii