Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul Pestelui a scos brailenii din case

Gradina Publica a fost ieri luata cu asalt de brailenii care au dorit sa se delecteze cu preparate culinare specifice zonei noastre. Sute de persoane s-au inghesuit la prima editie a Festivalului Pestelui, organizat de Primaria municipiului Braila in colaboare cu CJ Braila. In deschiderea evenimentului au luat cuvintul primarul municipiului Aurel Simionescu, viceprimarul Doinita Ciocan, presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu si invitatul special Johnny Raducanu. Cu totii s-au aratat de parere ca s-au pus bazele unei traditii ce va avea succes pe viitor la Braila si i-au invitat pe cei prezenti sa se infrupte din bucatele preparate de restaurantele si magazinele participante la eveniment.
Surpriza cea mare a reprezentat-o salata de icre uriasa pregatita de 4 bucatari din Braila, la care s-au folosit 25 de kg de icre, 70 de litri de ulei, asezonata cu alte citeva kg de morcovi si peste. Salata, asezata pe o masa lunga de citiva metri, a fost portionata si oferita gratuit tuturor celor ce au dorit sa guste din ea. Cele citeva sute de portii s-au epuizat in aproximativ 30 de minute, semn ca a fost pe placul tuturor.
De asemenea, s-a organizat si o tombola, iar din ora in ora au fost oferite premii constind in produse din peste si vin. Atmosfera a fost intretinuta de Fanfara Casei Armatei - condusa de col. Petrica Gogu, cursantii Scolii Populare de Arta "V. Lungu" - condusa de Romeo Bunea, dar si de o fanfara din Satu - Mare.
Cei care s-au plimbat pe aleile Gradinii Publice au avut posibilitatea sa urmareasca si o expozitie foto intitulata "Aventuri la pescuit", cea mai interesanta fotografie aleasa de juriul format din profesori de arta fotografica din cadrul Liceului de Arta "H. Darclee" Braila fiind premiata. Totodata, s-a premiat si cea mai interesanta fotografie realizata in timpul concursului de pescuit de duminica dimineata.
Si cum nu putea exista festival al pestelui fara o prezentare de articole de pescuit, organizatorii au avut grija sa se amenejaze un stand si in acest sens. La actiune au participat operatori economici de profil, in parteneriat cu Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi Braila.
De mentionat ca evenimentul a dat ocazia oamenilor politici, aflati in plina verva electorala, de a se afisa public si a incerca sa convinga, prin prezenta lor, potentialii alegatori sa ii aiba in vedere.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii