Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul National de Folk "Omul cu o chitara" isi asteapta concurentii

Muzica folk va rasuna din nou la Braila, odata cu noua editie a Festivalului National "Omul cu o chitara". Simbata, 20 octombrie, de la ora 11.00, in sala ProArte din incinta Centrului de Creatie Braila, va avea loc preselectia pentru selectarea concurentilor ce vor reprezenta Braila la editia din acest an.
Fiecare participant trebuie sa prezinte doua piese, creatii originale. Juriul va aprecia, pe linga calitatile vocale ale concurentului, valoarea creatiilor muzicale, valoarea textelor, tehnica instrumentala, dar si prezenta scenica.
Dupa binemeritatul succes de anul trecut, editia a II-a a Festivalului National de Folk "Omul cu o chitara" urmeaza sa aiba loc, in perioada 2-4 noiembrie 2007. Prezentatorul evenimentului va fi celebrul Octavian Ursulescu. Totodata, o echipa a TVR Cultural va fimla evenimentul, acesta urmind sa fie transmis la posturile TVR2 si TVR Cultural. Festivalul este condus de directorul Maria Puscaciu, iar presedintele juriului este Victor Socaciu.
Programul primelor doua zile ale festivalului include concursul de folk, precum si recitaluri extraordinare. Pe scena braileana vor urca unii dintre cei mai cunoscuti cintareti si compozitori de muzica folk din tara. In prima seara, vor cinta Pavel Stratan, Victor Socaciu si Dorin Sipos. In cea de-a doua zi a festivalului, vor sustine recitaluri Ada Milea, Ducu Bertzi si grupul Poesis. Editia a II-a a Festivalului National de Folk "Omul cu o chitara" se va incheia duminica, odata cu festivitatea de premiere si Gala laureatilor, iar, in recital, vor fi cistigatorul de anul trecut al festivalului, Silvan Stancel, Mircea Baniciu, Vlad Cnejevici si Daniel Iancu, cunoscut publicului dupa piesa "Vine valu', imi ia calul".
Categorie articol: 

Comentarii