Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fermierii din zone defavorizate vor primi subventiile la un an si jumatate de la depunerea cererilor

Fermierii din zone montane defavorizate vor primi de saptamana viitoare platile compensatorii, in valoare de 50 de euro pe hectar, la un an si jumatate de la depunerea cererilor.
"Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a asigurat sursele necesare efectuarii platilor compensatorii acordate fermierilor din zonele cu handicap natural din zonele montane, in valoare de 149,66 milioane lei (44,75 milioane euro). Astfel, in zilele urmatoare, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va incepe virarea unui sprijin de 50 euro/ha, catre un numar de 227.785 beneficiari, pentru o suprafata de 1,3 milioane de hectare", se arata intr-un comunicat al MAPDR transmis luni.
Beneficiari ai subventiei sunt fermieri care au depus cereri in campania din 2007 (derulata in perioada martie-iunie 2007).
Intre depunerea cererilor si primirea banilor se deruleaza o serie de etape - verificari administrative ale cererilor si controale in teren, realizate de APIA, autorizarea platilor de catre agentie, un supracontrol din partea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) si, in final, obtinerea banilor de la Ministerul Finantelor.
Potrivit APIA, agentia a autorizat in vara anului trecut plata subventiilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii