Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Femeie din Însurăţei ţepuită prin Metoda «Premiul»

un gălăţean i-a trimis un mesaj şi a anunţat-o de marele câştig, un «Premiu» în valoare de 10.000 euro • pentru a intra în posesia banilor însă, femeia i-a plătit un “comision” de 700 lei • la scurt timp, a constatat că premiul nu există şi a anunţat poliţiştii • înşelăciunea a fost comisă în vara anului trecut, însă abia acum poliţiştii l-au identificat pe ţepar

 

De la un premiu de mii de euro, o femeie din Însurăţei s-a ales cu o “gaură” în buzunar. Un gălăţean i-a dat vestea câştigului, printr-un mesaj, apoi a cerut un comision. Intenţia omului era aceea de a face el rost de bani, iar femeia a căzut în plasă. A dat alarma la poliţie, individul fiind identificat după mai multe luni de la comiterea faptei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la data de 26 mai, poliţiştii l-au identificat pe un gălăţean acuzat de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin Metoda “Premiul”. Poliţiştii din Însurăţei au fost cei care au dat de urma suspectului, un bărbat în vârstă de 42 de ani din Galaţi. Înşelăciunea a fost comisă în vara anului trecut. În fapt, la data de 6 iulie 2018, o femeie de 39 de ani, din oraşul Însurăţei, a sesizat la IPJ Brăila faptul că a primit pe telefonul mobil un mesaj suspect, dar care i-a atras totuşi atenţia. “Prin mesaj, femeia era informată că a fost desemnată, prin tragere la sorţi, de către o firmă de electrocasnice, câstigătoare a unui premiu în valoare de 10.000 euro şi a unui laptop. Aceasta a apelat numărul expeditorului, iar în urma discuţiilor purtate cu acesta, i-a transmis suma de 690 lei, comisionul câştigului, pentru a putea intra în posesia premiului. Ulterior, femeia a realizat că a fost înşelată, reclamând fapta poliţiştilor”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Pe numele bărbatului identificat acum de poliţişti a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
Categorie articol: 

Comentarii