Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Femeia care a căzut în canalizare dă Primăria în judecată

* pentru suferinţele îndurate, femeia s-a decis să ceară despăgubiri în instanţă * după accident, Primăria a încercat să-i acorde un ajutor financiar, însă, urmând sfatul unui avocat, victima a refuzat, preferând să meargă pe calea judecăţii, pentru daune mult mai mari

Premieră în Brăila: un cetăţean intenţionează să dea în judecată Primăria şi să ceară daune, după ce a suferit un accident pe domeniul public. Este vorba despre brăileanca Haritina Avramov, cea care a căzut într-o canalizare fără capac, fracturându-şi un picior. După cum v-am mai informat, incidentul s-a produs duminică, 8 mai, pe Calea Galaţi, la intersecţia cu Str. Târgovişte. Femeia, în vârstă de 61 de ani, se grăbea să prindă autobuzul şi nu a observat capacul lipsă. Ea a călcat cu piciorul drept în gol, lovindu-se cu stângul de marginea metalică a canalizării. În urma izbiturii, victima s-a ales cu o fractură ce a necesitat operaţie şi internare în spital. A doua zi după accident, Haritina Avramov ne declara, de pe patul spitalului că, pentru suferinţele îndurate, intenţionează să ceară socoteală Primăriei. Reporterul nostru a solicitat de la autorităţile locale un punct de vedere referitor atât la accidentul provocat de lipsa capacului de canalizare cât şi la intenţia victimei de a deschide un proces şi de a cere daune materiale. Viceprimarul Doiniţa Ciocan ne-a răspuns că se va încerca acordarea unui ajutor financiar de urgenţă, care să acopere măcar o parte din cheltuielile de spitalizare. Într-adevăr, în zilele care au urmat, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei au contactat-o pe Haritina Avramov. "Colegii mei au mers la spital pentru a discuta cu dânsa. Între timp, eu am vorbit cu medicul care a operat-o, iar acesta m-a informat că spitalizarea este gratuită. Cu toate acestea, există disponibilitatea de a acorda un ajutor de urgenţă, de maxim 1.500 lei, conform reglementărilor în vigoare. Se pare că dânsa refuză acest ajutor din partea noastră, preferând varianta judecăţii. Este dreptul dumneaei să deschidă o acţiune în instanţă, nu pot să comentez o astfel de opţiune. Cert este că, din câte ştiu eu, este prima situaţie de acest gen întâlnită la Brăila", ne-a declarat, ieri, viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Haritina Avramov ne-a spus, tot ieri, că este ferm hotărâtă să intenteze proces, deoarece reprezentanţii Primăriei n-au reuşit să o convingă de bunele lor intenţii. "Voiau să-mi dea ceva ca să mă aibă la mână. Am să-i dau în judecată şi o să le cer despăgubiri foarte mari, pentru toată suferinţa pe care am îndurat-o. Mi s-a montat tijă metalică, trebuie să stau câteva săptămâni cu piciorul în ghips şi nu pot să ajung nici la staţiune, unde eram programată la tratament din 15 mai, după ce am obţinut cu foarte mare greutate biletul de trimitere. Cei de la Primărie să plătească, fiindcă din cauza lor mi-am rupt piciorul! Dacă acea canalizare avea capac, nu se întâmpla nenorocirea asta", ne-a declarat Haritina Avramov. Aceasta are o rudă avocat, care i-a promis că se va ocupa de cazul său.

La Brăila, furtul capacelor de canalizare continuă, de ani de zile, să fie un fenomen pentru combaterea căruia autorităţile locale nu reuşesc să găsească soluţii.
Categorie articol: 

Comentarii