Mergi la conţinutul principal

FC Rapid, «executată» de LPF cu 60.000 de euro

Conducerea LPF va opri 60.000 de euro din banii din drepturile TV şi va achita direct datoria pe care FC Rapid o are către Asociaţia Pro Rapid, pentru ca echipa să revină la baza sportivă Pro Rapid, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul grupării giuleştene.
Din cauza crizei financiare acute pe care o traversează, FC Rapid a acumulat datorii de aproximativ 28.000 de euro la chiria către Asociaţia Pro Rapid, administratorul bazei sportive de pe malul lacului Străuleşti, restul reprezentând facturi la utilităţi.
Din luna mai, echipa nu s-a mai antrenat la Pro Rapid, iar conducerea şi ceilalţi angajaţi ai clubului Rapid au părăsit baza mutându-şi birourile la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu din cauza sistării utilităţilor.
Conducerea clubului a luat legătura în mai multe rânduri cu reprezentantul Asociaţiei Pro Rapid, Ion Taban, care este şi vicepreşedinte al Ana Holding, dar acesta nu a acceptat întoarcerea echipei până la plata integrală a datoriilor.
Luni însă, ca urmare a unei solicitări a oficialilor rapidişti, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal l-a contactat pe Ion Taban, iar acesta a acceptat ca lotul condus de Marian Rada să revină la Pro Rapid. LPF a promis că va vira în contul Asociaţiei Pro Rapid suma de 60.000 de euro din banii pe care FC Rapid îi are de încasat din drepturile TV.

Jucătorii au primit şi ei câte 1.000 de euro

FC Rapid a virat în contul jucătorilor şi antrenorilor câte 1.000 de euro, reprezentând o parte din salariul pe luna iunie, ceilalţi angajaţi din cadrul clubului încasând 80 la sută din retribuţiile aferente aceleiaşi luni, au declarat surse din cadrul grupării giuleştene.
Clubul a încasat, la 17 iulie, de la Liga Profesionistă de Fotbal, un avans de 100.000 de euro din prima tranşă din drepturile TV aferente sezonului 2014-2015. Din această sumă, 20.000 de euro au fost opriţi pentru organizarea meciurilor următoare, conform înţelegerii cu LPF, iar 80.000 de euro au fost împărţiţi jucătorilor şi angajaţilor după scăderea taxelor către stat.
Câte 1.000 de euro au încasat toţi cei aproximativ 25 de jucători aflaţi sub contract în luna iunie cu Rapid, precum şi antrenorul Viorel Moldovan şi staful său. Fotbaliştii care aveau retribuţii lunare sub 1.000 de euro au încasat salariul întreg.
Jucătorii rapidişti au primit ultimii bani în luna martie, când au încasat aproximativ 40 la sută din restanţele salariale de până la acel moment.
Conform surselor citate, acum FC Rapid are datorii curente către jucători de peste 1 milion de euro, sumă la care se adaugă 800.000 de euro reprezentând contribuţii de asigurări sociale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro