Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FC Braşov spune adio promovării după ce a fost învinsă de Dacia Unirea

formaţia brăileană s-a impus cu 2-1 sub Tâmpa şi a realizat surpriza etapei • Puşcaşu şi Roşoagă au semnat golurile victoriei • Dacia Unirea a urcat pe locul al şaptelea, iar în etapa următoare va sta

 

Dacia Unirea a câştigat cu 2-1 derby-ul disputat sub Tâmpa cu FC Braşov şi a spuberat în acest fel şi ultima speranţă a echipei antrenate de Ţălnar de a mai rămâne în cursa pentru promovare în prima ligă. Echipa brăileană a avut o evoluţie foarte bună la Braşov şi a confirmat tradiţia conform căreia trupa antrenată de Alin Pânzaru este o “nucă tare” pentru toate pretendentele la accederea în Liga I în acest sezon. Meciul a început în nota de dominare a formaţiei braşovene, însă în minutul 19, la prima ocazie clară de gol, Dacia Unirea a deschis scorul. Stănciulescu l-a angajat la marginea careului gazdelor pe Andrei Puşcaşu, iar atacantul oaspeţilor, deşi a fost talonat îndeaproape de Poverlovici, a deschis scorul. FC Braşov a început cursa pentru restabilirea egalităţii, însă Iacob (min. 24) şi Robert Moldoveanu (min. 31) nu au reuşit să şuteze, din poziţii bune, pe spaţiul porţii lui Olaru. Dacia Unirea a irosit o şansă de a se desprinde la 2-0, în minutul 34 când Costel Roşu i-a pasat lui Neagu, însă mingea şutată de mijlocaşul brăilean nu a avut tăria de a-l învinge pe portarul Iacob. Braşovenii au forţat egalarea şi au reuşit-o în penultimul minut de joc al primei reprize prin Chitoşcă. FC Braşov a început foarte bine repriza a doua, iar la şapte minute de la reluare puteau trece în avantaj. Istrati a trimis mingea la vinclu, dar Olaru a avut un reflex salvator. Brăilenii au echilibrat jocul la mijlocul terenului şi în minutul 69 au dat lovitura de graţie prin Roşoagă. În acel minut Puşcaşu i-a pasat lui Paul Ioan, acesta a şutat de la 25 de metri, mingea i-a sărit din piept portarului Căucă şi a ajuns la Roşoagă care a marcat golul victoriei formaţiei brăilene, după ce l-a driblat şi pe portarul gazdelor. Braşovenii au alergat după egalare, însă acţiunile lor de atac au fost oprite de apărătorii brăileni înainte ca acestea să devină periculoase pentru poarta lui Olaru. Dacia Unirea a gestionat foarte bine finalul de meci şi a obţinut toate punctele puse în joc. 

“Ca de obicei, noi ne concentrăm foarte bine atunci când jucăm cu primele clasate, acum jucătorii noştri au avut determinare, ambiţie şi au realizat obiectivul pe care ni l-am propus”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru.

Dacia Unirea: Olaru – Niţă, L. Ivan, Moglan (min. 72: Olenic), Stănciulescu – Roşoagă (min. 80: D. Oprea), P. Ioan (min. 84: Ciucureanu), Adăscăliţei, Neagu – Puşcaşu, C. Roşu.

FC Braşov: Iacob (min. 46: Căucă) – Băjan, Poverlovici, I. Şerban, Stan (min. 46: Istrati) – Moldoveanu, P. Iacob, Munteanu, Chitoşcă (min. 71: I. Popa) – Grigorie, Sburlea.




Categorie articol: 

Comentarii