Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Farmaciile au eliberat aproape 40.000 de retete pina acum

Conform dispozitiilor date la videoconferinta de luni de ministrul Sanatatii, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a facut o analiza a situatiei eliberarii retetelor gratuite si compensate pina in 15 iulie, cit si in intervalul 15-21iulie. In acest sens, s-a stabilit ca numarul de retete eliberate si raportate la CJAS de farmacii intre 1 si 15 iulie a fost in jur de 36.000, iar pentru perioada 15-21 iulie de circa 3.800.
Dupa cum am aflat de la dr. Mariana Tarachiu, director al Casei de Asigurari de Sanatate, in data de 22 iulie, a avut loc o intilnire cu toate farmacile aflate in contract cu Casa de Sanatate, carora li s-a solicitat sa prezinte problemele cu care se confrunta in aprovizionarea cu medicamente. Din declaratiile farmacistilor a reiesit ca, la acest moment, nu exista sincope in eliberarea de medicamente. Cu toate acestea, unii farmacisti au facut afirmatia ca au fost atentionati de unii distribuitori ca, in perioada urmatoare, ar putea interveni probleme in aprovizionarea cu medicamente cum ar fi cele de tipul insulinelor si unele medicamente din tratamentul bolnavilor oncologici. "Farmacistii au declarat ca, pe o perioada de aproximativ o luna de zile, dat fiind stocurile existente la nivelul unitatilor farmaceutice, nu vor fi dificultati in eliberarea medicamentelor. Noi speram ca aceasta luna sa lamureasca absolut toate neclaritatile si sa nu avem probleme in perioada urmatoare. Dar pacientii trebuie sa stie angajamentul farmacistilor de la Braila, ca in aceasta perioada nu vor exista probleme in livrarea medicamentelor de la farmacii, cu conditia ca acestea sa poata fi aprovizionate de la distribuitori; de retinut este ca nu farmacistii sint cei care ar obstructiona eliberarea medicamentelor, pentru ca este si interesul lor sa-si vinda produsele", a precizat dr. Mariana Tarachiu.

CJAS a prelucrat toti factorii implicati in prescrierea medicamentelor din noua lista

Totodata, conducerea CJAS a prelucrat cu directorii medicali de la toate cele 5 spitale cu care are contract, atit noua lista de medicamente gratuite si compensate in sistemul de asigurari, cit si ordinul pentru acordarea protocoalelor terapeutice. Au fost prelucrate toate conditiile de prescriere, conform acestor acte normative si au fost comunicate si in scris si pe mail unitatilor spitalicesti modalitatea de prescriere. De asemenea, CJAS a organizat, la nivelul Spitalului Judetean, impreuna cu Societatea Medicilor Familie, o informare pe aceeasi tema, cu modalitati de prescriere si noile acte normative care insotesc noua lista de medicamente, astfel incit toate nivelele de asistenta medicala sa fie informate asupra aparitiei acestor noi ordine.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii