Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Familia Pârvu, un nou conflict cu Ministerul de Interne

* descoperind că bastonul avea ataşată o lamă metalică, în lungime de 41 de cm, oamenii legii l-au dus pe tânăr la sediul Jandarmeriei * părinţii băiatului, grav bolnav, sunt indignaţi de cele întâmplate şi susţin că bastonul fusese cumpărat de la magazinul chinezesc de la "TUG", fiind folosit doar pentru sprijin * familia Pârvu este convinsă că i se caută nod în papură, mai ales că se judecă pentru pedepsirea poliţiştilor care le-au împuşcat fiul din greşeală * intră pe www.obiectivbr.ro să vezi imagini de la intervenţia jandarmilor

{flv}Arma_alba_in_Tribunalul_Braila{/flv}

Familia lui Sorin Pârvu, tânărul împuşcat din greşeală de poliţişti la sfârşitul lunii septembrie, are un nou conflict cu oamenii legii. Asta după ce jandarmii l-au luat pe sus pe celălalt fiu al soţilor Pârvu, în vârstă de 20 de ani, pe motiv că ar avea asupra sa o armă albă. Acesta se afla miercuri dimineaţă în holul Judecătoriei Brăila împreună cu tatăl său. Ceea ce le-a atras atenţia jandarmilor a fost un baston metalic cu mâner în formă de dragon, ce făcea şi zgomot, pe care George Pârvu îl folosea pentru sprijin întrucât are proteză metalică la picior şi se deplasează cu dificultate. Jandarmii i-au solicitat tânărului să-i însoţească în camera special destinată pentru efectuarea unui control preventiv unde au constatat că de mânerul bastonului era montată o lamă metalică, în lungime de 41 cm. Tânărul de 20 de ani le-a spus oamenilor legii că venise la instanţă pentru a discuta cu un avocat, motivând că nu ştia despre existenţa lamei ataşate de bastonul metalic. Totuşi, George Pârvu a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila. "Tânărului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire", a precizat plt. Sorin Neftode din cadrul Compartimentului Relaţii Publice al IJJ Brăila.

 

30jand
George Pârvu spune că nu ştia ce se ascundea în bastonul cumpărat de la TUG

Părinţii tânărului sunt şocaţi de cele întâmplate, însă sunt convinşi că, în condiţiile în care se judecă cu Ministerul de Interne pentru tragerea la răspundere a poliţiştilor care i-au ucis celălalt fiu din greşeală, toată lumea este cu ochii pe ei şi le caută nod în papură. Ion Sârbu a precizat că bastonul pe care îl avea George în mână fusese cumpărat de la magazinul chinezesc de la "TUG" şi era folosit doar pentru sprijin, întrucât băiatul este operat la picior şi nu are stabilitate. "Este un baston pe care îl foloseşte să se sprijine, altfel ar cădea din picioare. Avea o lamă care nici nu taie, este o bucată de tablă, nici nu ştiam că este acolo. Oricum, acea tijă are un scop, este pentru rezistenţă să nu se îndoaie bastonul. Am cumpărat bastonul cu o seară înainte de la magazinul chinezesc de la «TUG». Băiatul este încadrat în grad de handicap grav, are nevoie de însoţitor, are probleme la picior şi la coloană. A fost operat şi are tijă metalică în loc de os. Chiar vorbisem cu un tâmplar să îi facă un baston din lemn, însă mi-a spus cineva să merg la magazinul chinezesc să îi cumpăr de acolo baston. Băiatul se sprijină pe acest baston, chiar i-a plăcut când l-a văzut, am zis să mai iau încă unul. Eu am şi martori, tâmplarul care trebuia să îi facă bastonul din lemn şi mi-a zis că a văzut la magazinul chinezesc", ne-a spus Ion Pârvu, tatăl băiatului.

 

"Se caută nod în papură, niciunul dintre avocaţi nu vrea să mă reprezinte în acest dosar"

Acesta a povestit că în ziua respectivă a mers la Judecătorie pentru a discuta cu un avocat şi l-a luat şi pe fiul său, fără să se gândească vreun moment că din cauza acelui baston va ajunge pe mâna jandarmilor. Bărbatul susţine că fiul său a fost urcat în dubă, deşi are probleme grave de sănătate, însă lui nu i s-a dat voie să urce, fiind sfătuit să vină la Jandarmerie cu alt mijloc de transport. Familia Sârbu ne-a pus la dispoziţie şi actele medicale ale fiului lor precum şi o radiografie din care reiese clar că George are proteză metalică la picior. De asemenea, potrivit certificatului eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulţi, pentru afecţiunile de care suferă, George Pârvu este încadrat în grad de handicap "Grav".

 

30jand2
Radiografia dovedeşte chinul pe care îl îndură tânărul. Un genunchi artificial se prelungeşte cu o tijă metalică ce-i ţine loc de femur

Ion Pârvu este indignat de cele întâmplate, mai ales că nu a trecut decât o lună de zile de când şi-a pierdut fiul în vârstă de 30 de ani. "Ce nebun ar face aşa ceva, să intre cu o sabie în Tribunal? Eu mă judec cu Ministerul de Interne pentru că poliţiştii mi-au împuşcat fiul din greşeală. Acum toţi se agaţă de mine din orice, dar nu au ce să îmi facă. Se caută nod în papură, niciunul dintre avocaţi nu vrea să mă reprezinte în acest dosar. A trecut o lună şi ceva de la moartea băiatului şi nu se ştie nimic", a mai spus Ion Pârvu. Acesta a mai adăugat că deşi a anunţat că oferă recompensă celor care deţin imagini video de la incidentul în urmă căruia Sorin Pârvu şi-a pierdut viaţa, până acum nu a fost sunat decât de persoane care s-au interesat de banii oferiţi, fără să aibă vreo dovadă reală legată de moartea fiului său.

 

"Împuşcat din greşeală"

30jand4Sorin Pârvu, finul interlopului Sebastian Stoian, zis "Neluţu", a fost împuşcat de poliţişti în timpul unei misiuni secrete de capturare a unui brăilean deosebit de periculos. Glonţul i-a intrat prin gât şi i-a produs leziuni grave, ducând la decesul victimei, a doua zi. În vârstă de 30 de ani, Sorin Pârvu a fost împuşcat, în ziua de 26 septembrie, de judiciariştii de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), veniţi la Brăila pentru a prinde un urmărit internaţional. În jurul orei 14.00, poliţiştii au blocat în trafic autoturismul în care se afla Sorin Pârvu, având informaţii că acesta era folosit şi de urmărit, fără să vadă însă cine este în interior, întrucât maşina avea geamuri fumurii. Poliţiştii, îmbrăcaţi în civil şi cu cagule pe faţă, au coborât din maşini cu pistoalele în mână, moment în care victima, care era în maşină cu unul din fii lui "Nelutu", a crezut că sunt atacaţi de membrii vreunei grupari rivale. În acel moment a lovit maşina poliţiştilor, încercând să-şi asigure scăparea, iar judiciariştii de la IGPR au făcut uz de armă ca să-i oprească, unul dintre gloanţe nimerindu-l în gât pe Sorin Pârvu.
Comentarii