Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Familia Ciocan a primit un nou avertisment cu pietre

In noaptea de joi spre vineri s-a desfasurat un nou episod in seria conflictelor intre gastile de cartier rivale din Braila. Casa familiei lui Dumitru Ciocan a fost atacata cu pietre si furci, care au fost aruncate atit pe acoperis, cit si peste gard, in curte. Totul s-a petrecut dupa ce, in urma cu citeva luni, imobilul fusese luat cu asalt de trei ori intr-o singura noapte, in timp ce oamenii se aflau la un priveghi. La vremea aceea printre suspecti s-a aflat Angelin Ciurea din gruparea "Catali". De altfel, Ciurea este dat acum in urmarire generala pentru atacul asupra familiei Buricea care a avut loc saptamina trecuta.
Citeva masini de politie au sosit la fata locului, unde deja se strinsesera tovarasii celui vizat, precum si Mihai Ciocan, fiul proprietarului, pentru a-i proteja locuinta de eventuale noi atacuri. Proprietarul povesteste ca se afla in casa, impreuna cu tatal sau, grav bolnav, cind a auzit zgomote puternice si tipete afara. Cind a iesit in curte, el a gasit mai multe pietroaie si o furca ramasa agatata in bolta de verdeata. Atacatorii nu au zabovit mult in zona, astfel incit barbatul nu i-a vazut decit cind dadeau coltul, spre strada vecina, dar este sigur ca e vorba despre dusmanii fiului sau, cei care i-au atacat locuinta in mai multe rinduri.
Chiar daca, de aceasta data, nu i-au mai fost sparte geamurile si nici distrusa poarta, asa cum s-a intimplat pina acum, Dumitru Ciocan spune ca s-a saturat sa tot telefoneze la Politie si sa astepte sa fie protejat, si ca data viitoare isi va face singur dreptate. "Erau patru, unul mai mititel si trei mai inalti. Eu, cind am auzit zgomot, am dat sa ies si cind am iesit ei erau la colt, cu masina. A mai venit unul in fuga, care a iesit de aici, de la vecinul. Eram cu mosul, dar el are 85 de ani, nu aude deloc. Mai bine ca nu aude. Erau dusmanii lui fiu-meu, cu el au ce au, nu e prima oara cind ne ataca. M-am saturat sa tot chem Politia si sa nu se intimple nimic, data viitoare imi fac dreptate cu miinile mele", ne-a declarat Dumitru Ciocan.

La locul faptei a venit seful Inspectoratului de Politie

Fiul acestuia, Mihai Ciocan, ne-a explicat ca este vorba despre o grupare din cartier, care il ataca sistematic: "Lucrurile astea se intimpla de vreun an si jumatate. Ne tot ataca, mereu. Ei ce sa faca, decit sa arunce cu pietre? E o gasca mai mare, s-au adunat toti copiii din cartier, de aici. Am facut 20 de reclamatii pina acum, la Politie".
La fata locului a aparut, pentru citeva minute, si seful Politiei judetului, comisar Catalin Chivu, care, solicitat de ziaristi sa le dea o declaratie cu privire la ceea ce se intimplase, vadit enervat, a declarat ca nu spune nimic, dat fiind ca oricum "scriu numai prostii", in special jurnalistul "Obiectivului".
Comisar Costel Arbunea, adjunctul sefului Politiei municipiului, prezent si el in zona, a fost mai cooperant, si a precizat: "Cercetarile continua in vederea identificarii tinerilor care au aruncat cu pietre in imobilul respectiv".
Toata noaptea, politistii au patrulat prin zona, pentru a se asigura ca nu au loc noi lupte intre gruparile rivale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii