Mergi la conţinutul principal

Facultatea de Agronomie de la Brăila, singura cu mai mulți candidați înscriși decât locurile scoase la concurs

* per total, Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, din care face parte și Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila, a scos la concurs aproape 4000 de locuri, la buget și la taxă * dintre acestea, 225 sunt  la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila  * după prima etapă de admitere, multe facultăți au rămas cu locuri neocupate

 

 

 

Cei care visează să studieze la Universitatea ”Dunărea de Jos” au făcut primul pas în acest sens la înscriere, în perioada 8-17 iulie. Rezultatele inițiale s-au afișat în data de 21-22 iulie, iar candidații admiși urmează să își confirme locul depunând diploma de Bacalaureat la facultate. Termenul limită pentru depunere este 28 iulie, la ora 12.00 . În topul preferințelor viitorilor studenți se numără Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Facultatea de Medicină și Farmacie și Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila oferă 100 de locuri la buget și 125 de locuri la taxă, la specializările Inginerie Mecanică, Inginerie și Management, Ingineria Mediului și Agronomie. Precum în anii trecuți, cei mai mulți candidați s-au înscris la Agronomie: 53 au concurat pe 50 de locuri. La restul specializărilor s-au înscris puțini candidați, care nu au ”acoperit” nici măcar jumătate din locurile propuse. Astfel, la Inginerie Mecanică au fost 22 de înscriși, la Inginerie și management au fost 19 doritori, pe când la Ingineria Mediului s-au înscris doar 16 candidați.

Facultatea de Medicină și Farmacie are cei mai mulți înscriși, mai exact 469. Cele mai căutate specializări sunt Medicina Generală, cu 250 de înscriși pe 122 de locuri, și Asistența Medicală Generală, unde pentru 125 de locuri concurează 198 de candidați. La specializarea Moașe, în schimb, la o cifră de școlarizare de 40 de locuri, s-au înscris doar 5 persoane.

Urmează îndeaproape Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, cu 467 de candidați pe 469 de locuri. Specializările predilecte sunt, de exemplu, Informatica Economică, Finanțe și Contabilitate. Dar concurența a fost cea mai mare la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică. Facultatea dispune de 287 de locuri, iar la admitere s-au înscris 355 de candidați. La specializarea Calculatoare și Tehnologia Informației au concurat aproape 3 candidați pe loc, întrucât facultatea oferă 88 de locuri, pe care s-au ”bătut” 221 de studenți aspiranți. Alte facultăți la care numărul de înscriși la admitere a fost mai mare decât cifra de școlarizare sunt Facultatea de Educație Fizică și Sport, Arhitectură Navală și Științe Juridice, Sociale și Politice.

La polul opus se situează facultăți precum Facultatea de Arte, unde au ”concurat” 43 de candidați pe 63 de locuri. Interes scăzut s-a prezentat și față de Știința și Ingineria Alimentelor, unde, deși au fost puse la dispoziție 349 de locuri, s-au înscris doar 65 de persoane. La specializarea Inginerie Economică Industrială a Facultății de Inginerie au fost doar 8 înscriși, nici facultățile de Istorie, Filosofie și Teologie și Științe și Mediu nu și-au ”acoperit” cifra de școlarizare. Dar în situația cea mai drastică este specializarea Limba și literatura engleză- Limba și literatura franceză, din cadrul Facultății de Litere. Acolo au fost 5 candidați pe 100 de locuri. Aceste facultăți vor pune la dispoziție locurile libere în sesiunea de admitere din septembrie, în cadrul căreia înscrierile se vor desfășura în perioada 3-11 septembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro