Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Zi de doliu naţional, duminică, în Ucraina, după moartea a 28 de mineri

Preşedintele Viktor Iuşcenko a ordonat pentru duminică zi de doliu naţional în Ucraina, după ce două accidente miniere separate, petrecute vineri, s-au soldat cu moartea a cel puţin 28 de mineri, în timp ce nouă sunt în continuare daţi dispăruţi, potrivit celui mai recent bilanţ.

Majoritatea victimelor vor fi îngropate duminică.

O explozie a avut loc vineri la o mină din regiunea Luhansk, deţinută de Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina. Bilanţul indică 20 de morţi, doi răniţi şi şase dispăruţi.

Tot vineri, opt mineri au murit şi patru au fost răniţi la o mină de stat din regiunea Doneţk, unde s-a prăbuşit un utilaj greu. Trei mineri sunt daţi dispăruţi la această mină.

A fost una dintre cele mai negre zile din istoria mineritului în Ucraina, unde accidentele au loc destul de frecvent, ceea ce dă naştere îndoielilor cu privire la standardele de siguranţă ale minelor, infrastructura fiind veche, de pe vremea Uniunii Sovietice.

Preşedintele Ianukovici a ordonat guvernului să ancheteze accidentele şi să elaboreze un nou program pentru siguranţa minieră.
Categorie articol: 

Comentarii