Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Putin nu are pe cine susţine în alegerile din R. Moldova, dar a decis să discute cu Filat - NG

Premierul Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, nu are pe cine susţine într-un eventual scrutin parlamentar în Republica Moldova, dar Moscova a ales deja cu cine să discute şi anume cu liderul PLDM, premierul Vlad Filat, scrie Nezavisimaia Gazeta (NG), citată de UNIMEDIA

Potrivit sursei, alegerile anticipate în Republica Moldova sunt inevitabile, pentru că partidele guvernamentale nu vor reuşi să ajungă la un compromis în privinţa alegerii şefului statului.

Publicaţia mai scrie că nici după alegerile parlamentare anticipate situaţia politică din Moldova nu se va schimba. "Noi partide nu se văd la orizont, iar pentru cele deja existente va vota acelaşi electorat ca şi la alegerile precedente. Astfel, în Parlament vor fi prezente aceleaşi patru partide, dintre care nicio formaţiune nu va avea majoritatea în Legislativ", scrie NG. O soluţie în acest caz ar fi crearea coaliţiilor care "vor aduce surprize", adaugă publicaţia.

"Se vorbeşte tot mai des despre o alianţă PCRM-PLDM. Dacă rezultatul înţelegerilor dintre Filat şi Voronin va fi faptul că liderul PLDM va deveni preşedintele Republicii Moldova, înseamnă că Filat va deveni cel mai stabil şi inamovibil politician pentru următorii patru ani. Însă, în cazul în care Vladimir Voronin se întoarce la guvernare datorită unei alianţe cu Filat, cel din urmă îşi va pierde nu doar puterea, ci şi partidul", explică publicaţia rusă.

De asemenea, NG menţionează că liderul PD, Marian Lupu, şi preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, au ridicat armele împotriva lui Vlad Filat, din cauza întâlnirilor sale cu Vladimir Putin. "Fiecare dintre ei a fost, la un moment dat, la Moscova şi au primit sprijinul autorităţilor de acolo", punctează NG.
Categorie articol: 

Comentarii