Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. NATO a observat o desfășurare alarmantă de trupe rusești în apropierea graniței cu Ucraina

Alianța Nord-Atlantică a observat o desfășurare alarmantă de forțe terestre și aeriene ale armatei ruse în apropierea frontierei cu Ucraina, a declarat vineri secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de agenția Agerpres. "Am observat, de asemenea, transferul unor mari cantități de armament avansat către grupările separatiste din estul Ucrainei, inclusiv tancuri, transportoare blindate și piese de artilerie", a adăugat Rasmussen.
În ce privește pătrunderea convoiului umanitar rus pe teritoriul Ucrainei, fără avizul autorităților de la Kiev și fără implicarea Crucii Roșii, secretarul general NATO a menționat că această acțiune "nu face decât să adâncească criza din regiune, pe care chiar Rusia a creat-o și a continuat să o alimenteze" și reprezintă o încălcare flagrantă a angajamentelor internaționale asumate de Moscova.
Și Casa Albă a denunțat vineri pătrunderea convoiului rus în Ucraina, apreciind că este vorba despre o încălcare flagrantă a suveranității Ucrainei și atrăgând atenția Rusiei că riscă să se confrunte cu și mai multe sancțiuni economice.
Like / Share

Comentarii