Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Germania susţine un candidat european pentru conducerea FMI

Cancelarul Angela Merkel a declarat că va susţine un candidat european pentru conducerea Fondului Monetar Internaţional, relatează BBC.

Declaraţia a venit după demisia lui Dominique Strauss-Kahn, în arest în SUA, fiind acuzat de agresiune sexuală.

Merkel nu a numit un candidat preferat, dar a spus că este important să se acţioneze rapid, având în vedere problemele din zona euro.

Germania este cea mai mare economie din Europa, deci părerea lui Merkel are o importanţă deosebită.

În prezent, organizaţia este condusă de John Lipsky.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a anunţat Consiliul Executiv de intenţia sa de a-şi da demisia, "cu efect imediat". "Cu tristeţe infinită mă simt obligat astăzi să prezint Consiliului Executiv demisia mea din funcţia de director al FMI", a declarat Strauss-Kahn într-un comunicat.

"În această perioadă mă gândesc mai întâi la soţia mea - pe care o iubesc mai mult decât pe oricine - la copiii mei, la familia mea, la prietenii mei. Mă gândesc şi la colegii mei de la Fond; împreună am realizat atât de multe lucruri extraordinare în ultimii trei ani şi ceva", a adăugat el. .

Strauss-Kahn a negat din nou vehement acuzaţiile împotriva sa. "Tuturor, vreau să le spun că resping cu toată fermitatea posibilă toate acuzaţiile făcute împotriva mea", a subliniat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii