Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. Dezolare și neputință la locul prăbuşirii avionului MH17, la 10 zile de la producerea dezastrului

Mai multe imagini dintr-o galerie realizată de agenția Mediafax arată o priveliște dezolantă la locul impactului avionului doborât de rachetă cu solul, la mai bine de o săptămână de la producerea tragediei. De altfel, cea mai mare bucată a fuselajului a fost descoperită la o săptămână de la dezastru, într-o pădure din apropierea locului accidentului.
Membrii Ministerului ucrainean de Urgenţă au anunțat încetarea căutărilor, dar rămăşiţe umane încă se mai află pe câmp, în locuri marcate cu pânză albă. Bagaje şi obiecte personale ale pasagerilor avionului se întind pe o suprafaţă mare.
Localnicii au lăsat flori în memoria victimelor, în timp ce experţii studiază rămăşiţele aeronavei. Acestea au fost afectate de faptul că echipele de intervenţie au provocat daune importante, tăind fuselajul cu un fierăstrău electric. Resturile avionului prezintă puncte de pătrundere, posibile semne ale daunelor provocate de şrapnel.
În continuare, locul accidentului nu este delimitat clar, iar probele nu sunt păzite. Locul prăbuşirii avionului Malayisia Airlines în estul Ucrainei a fost alterat "la scară industrială", a declarat marţi premierul australian, evocând "o tentativă de a masca probele". "Mai rămâne un drum foarte, foarte lung de parcurs", a declarat în faţa presei Tony Abbott, referitor la repatrierea cadavrelor celor 28 de australieni morţi în urma prăbuşirii cursei MH17 şi la eforturile pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili de tirul de rachetă care a doborât avionul.
Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de pasageri şi membri ai echipajului. Toți cei aflați la bord, între care și un tânăr de 24 de ani cu dublă cetățenie română și canadiană, au murit.
Like / Share

Comentarii