Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Barack Obama: "Toata lumea poate vedea ca forte ruse se afla in Ucraina"

"Este evident in ochii intregii lumi ca forte ruse se afla in Ucraina", a declarat Obama, in cursul unei conferinte de presa.

Totusi, el a afirmat ca Statele Unite "nu vor recurge la forta pentru a solutiona problema ucraineana".

"Incursiunea rusa care are loc la ora actuala in Ucraina nu poate duce decat" la sanctiuni suplimentare impotriva Rusiei, a adaugat presedintele american.

Obama a mentionat ca il va primi pe Porosenko luna viitoare, la Casa Alba.

Ambasadorul Statelor Unite la Natiunile Unite, Samantha Power, a declarat joi ca Rusia trebuie sa inceteze "minciunile" si operatiunile de alimentare a conflictului din Ucraina.

La randul sau, ambasadorul rus Vitali Ciurkin a acuzat Statele Unite ca trimit in Ucraina "zeci de consilieri", iar armata ucraieana "bombardeaza civili".

Administratia prooccidentala de la Kiev a afirmat joi ca "trupe ruse" au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk. Kievul a denuntat, de la inceputul crizei, prezenta unor mercenari si militari rusi pe teritoriul ucrainean.

Aleksandr Zaharcenko, "premierul" autoproclamatei "Republici populare Donetk", a confirmat ca aproximativ 4.000 de mercenari rusi, inclusiv multi militari activi aflati in concediu, au participat in ultimele luni la luptele din sud-estul Ucrainei. Insa Ministerul rus al Apararii a dat asigurari ca in estul Ucrainei nu sunt militari rusi.

 
Like / Share

Comentarii