Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN. Alunecări de teren catastrofale la Hiroshima

Cel puțin 18 persoane, între care un copil de doi ani, și-au pierdut viața în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale la Hiroshima, în timp ce alte 13 persoane sunt date dispărute în acest oraș din sud-vestul Japoniei, au informat miercuri serviciile de intervenție nipone citate de Agerpres.
Serviciile pompierilor acționează în mai multe cartiere la poalele pantelor împădurite al căror pământ a înghițit și devastat totul în alunecare. Dezastrul a survenit în plină noapte, în urma unor ploi excepționale și a unor alunecări de teren foarte mari.
Imagini televizate arătau miercuri dimineața case devastate și străzi îngropate în noroi. Pagubele se întind pe o lungime de 20 km, traversând mai multe cartiere ale Hiroshimei. De altfel, pentru salvarea mai multor locuitori a fost necesară intervenția elicopterelor.
Japonia a fost lovită în ultimele săptămâni de o serie de intemperii excepționale, agravate de trecerea prin apropiere a mai multor taifunuri, aminteşte Agerpres. Ciclonul tropical Halong a lăsat în urmă un bilanț de 10 morți, zeci de răniți și importante pagube, în special în sudul țării. Regiunile sudice ale arhipelagului fuseseră afectate anterior, la începutul lunii iulie, de foarte puternicul taifun Neoguri, care a ucis cel puțin 7 persoane.
Like / Share

Comentarii