Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explicaţia unui protest

Nu, nu este vorba nici despre o lovitură de stat, nici despre răsturnarea unui guvern legitim, nici despre schimbarea unei puteri alese de o majoritate, nici despre dezordine constituţională. Cu atât mai mult, nu este vorba despre atac în forţă asupra instituţiilor, nici despre violenţa, agresarea jandarmilor ori a jurnaliştilor. Nici despre oameni (şi câini) plătiţi, nici despre servicii secrete, nici despre oculte mondiale ori conspiraţii antinaţionale. Şi, sub nicio formă, nu este vorba despre un posibil război civil. Nu, nu este vorba despre nimic din ceea ce se spune la televiziunile infractorului Voiculescu şi urmăritului internaţional Ghiţă.

Este vorba, de fapt, despre bun simţ şi despre adevăr. Despre a fi informat şi despre a-ţi exprima o nemulţumire faţă de tentativa de scăpare a unor politicieni penali şi condamnaţi, în frunte cu Liviu Dragnea, o nemulţumire faţă de legiferarea furtului din banul public - de până la 200.000 de lei. Este vorba despre revoltă faţă de manevrele penalilor din fruntea ţării – da, votaţi de o majoritate prezentă la urne, dar ca să guverneze, nu ca să se scape de puşcărie.

Despre asta este vorba, în definitiv: despre conştiinţă, despre dreptul de a împiedica albirea unor penali politici la urgenţă, pe sub masă, fără a fi cu adevărat o măsură justificată. Nu este vorba despre „sărmanii deţinuţi” care îşi ispăşesc pedeapsa în condiţii grele; este vorba despre folosirea acestora pentru a ascunde, de fapt, favorizarea unui grup politic şi infracţional organizat. Atât!

Este vorba despre a minţi oameni, despre a dezinforma, despre a-i intoxica, despre a-i întoarce împotriva semenilor lor, împotriva copiilor lor! Împotriva „iohaniştilor” şi „sorosiştilor”. Vă mai amintiţi că, pe 21-22 decembrie 1989, era vorba tot despre „agenturili străine”? Vă mai amintiţi că în mai-iunie 1990, la Piaţa Universităţii era vorba despre „fascişti”? Mereu le-a plăcut să creeze astfel de diversiuni pentru a-şi masca interesele, hoţia, furtul, minciuna. La fel este şi acum.

Şi nu, nu este vorba despre contestarea unei puteri alese democratic. Să guverneze PSD şi să conducă România 4 ani, aşa cum s-a votat! Dar câştigarea unor alegeri nu-ţi dă dreptul să-ţi baţi joc de legi, de oameni şi de statul român. Nu-ţi dă dreptul să te scapi singur de puşcărie. Câştigarea alegerilor nu-ţi dă dreptul să faci absolut tot ceea ce-ţi doreşti şi nu te legitimează să legalizezi hoţia. Câştigarea alegerilor înseamnă de fapt o uriaşă responsabilitate şi un angajament faţă de toţi cetăţenii ţării – nu doar faţă de penalii din propriul partid. Şi sunt convins că şi cea mai mare parte a celor care au votat PSD sunt de acord cu toate acestea. Doar că nu au curaj să o recunoască.
Categorie articol: 

Comentarii