Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explicaţia halucinantă a premierului despre preţul mare al carburanţilor

Premierul Victor Ponta a precizat că „România poate avea o politică de raliere la media europeană în privinţa combustibilului în măsura în care va avea şi o infrastructură mai bună", spunând că nu doar preţul este problema principală, ci şi consumul mai mare din cauza lipsei infrastructurii. Aceasta este explicaţia oferită de Ponta pentru preţul mare al carburanţilor din România.
Întrebat de presă despre faptul că un litru de combustibil este mai scump în România decât în alte ţări europene, Victor Ponta a spus că "putem să avem o politică de raliere la media europeană în măsura în care avem şi o infrastructură mai bună".

O înşiruire de explicaţii fără sens

"E mai scump decât alte ţări din Uniunea Europeană, la motorină suntem pe locul 21, dacă nu mă înşel, la benzină am urcat puţin mai mult şi evident că putem să avem o politică de raliere la media europeană în măsura în care avem şi o infrastructură mai bună. Problema numărul unu la noi nu e doar preţul, problema este consumul mai mult pentru că nu ai infrastructură, deci trebuie să vedem cu ce începem. Dacă avem infrastructură mai bună atunci sigur că şi preţul pe ansamblu al transportului rutier va fi mai mic, în măsura în care avem transport aerian şi feroviar iarăşi performant care să poată să acopere aceste necesităţi", a afirmat premierul, fără ca cineva să înţeleagă ceva din asta.
El a menţionat că dacă va fi făcută infrastructura mai repede, atunci costurile pe ansamblu vor fi ceva mai mici, şi asta în contextul în care din 2012 şi până în prezent nu s-a construit niciun kilometru nou de autostradă, acualul guvern mergând doar la inaugurări ale unor tronsoane începute anii trecuţi.

Trenule, maşină mică

"De exemplu, faptul că vara aceasta am experimentat, a fost un experiment până la urmă, acele noi mijloace de transport feroviar către mare ne ajută la sfârşitul sezonului să vedem dacă au fost profitabile, dacă într-adevăr oamenii vor prefera să meargă cu trenul decât să meargă cu maşina. Să nu uitaţi că Autostrada Bucureşti - Constanţa a fost începută de Ceauşescu ca să o termin eu. Deci, dacă putem să facem infrastructură mai repede, atunci cu siguranţă costurile pe ansamblu vor fi ceva mai mici", a menţionat Ponta, al cărui singur merit la „terminarea" Autostrăzii Soarelui a fost să taie o panglică.
Întrebat despre faptul că oficiali Petrom ar fi anunţat că iau în calcul restrângerea unor investiţii în ţara noastră din cauza taxelor prea mari, premierul a răspuns: "Hai să fim serioşi. Dacă după ce faci un miliard de euro profit tot nu sunt bune taxele...Până la urmă ştiţi cum e, ei îşi promovează interesul lor. Nu aţi vrea să faceţi şi dumneavoastră un miliard de euro profit ? Cred că nu aţi pleca din România".
Când un jurnalist a precizat că profitul a fost mai mic în acest an, Ponta a spus: "Cred că se descurcă".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii