Mergi la conţinutul principal

Exmatricularea violenței, la Școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis” Brăila

• în cadrul proiectului local implementat la unitatea de învățământ, polițiștii de siguranță școlară și jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte de natură juridică, limitele răspunderii penale și contravenționale, măsurile educative care pot fi luate față de minorii cu vârsta de 14 ani • în cadrul întâlnirilor cu elevii, polițiștii au prezentat prevederile infracțiunii de «portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase» în incinta unităților de învățământ, precum și aspecte referitoare la interdicțiile aduse de legea învățământului

 

Acțiuni pentru prevenirea violenței în școli! S-a vorbit despre răspunderea penală în cazul comiterii unor infracțiuni, dar și despre măsurile care pot fi luate față de minori.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila – Biroul Siguranța Școlară și reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila au participat, pe 16 aprilie, la activități adresate elevilor și cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale ”Nikos Kazantzakis” Brăila. Discuțiile s-au derulat în cadrul  Proiectului educațional ”EXMATRICULĂM VIOLENȚA”, inițiat de conducerea unității de învățământ, în parteneriat cu actorii sociali și instituționali responsabili în creșterea siguranței școlare.
Polițiștii de siguranță școlară și jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte de natură juridică, precum care sunt limitele răspunderii penale și contravenționale, care sunt măsurile educative care pot fi luate față de minorii care au împlinit vârsta de 14 ani și au explicat noțiunea de infracțiune, care sunt principalele fapte penale în care sunt implicați elevii în calitate de victime sau autori. De asemenea, elevilor le-au fost explicate aspecte referitoare la infracțiunile contra persoanei și infracțiunile contra patrimoniului, noțiunea de contravenție, precum și efectele în plan personal, social și juridic ale comiterii unei contravenții sau infracțiuni la adolescenți”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.  
În cadrul întâlnirilor cu elevii, polițiștii au prezentat prevederile infracțiunii de ”portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” în incinta unităților de învățământ, precum și aspecte referitoare la interdicțiile aduse de legea învățământului preuniversitar, privind comportamentul elevilor în unitatea de învățământ. Dintre acestea, polițiștii reamintesc: consumul de tutun, băuturi alcoolice, deţinerea sau consumul droguri sau alte substanțe interzise în perimetrul unităţii de învăţământ, afișarea unei conduite jignitoare, indecente, de intimidare, de discriminare şi manifestarea violenţei în limbaj şi în comportament faţă de colegi şi faţă de personalul unităţii de învăţământ, provocarea, instigarea și participarea la acte de violenţă.
Activitățile polițiștilor brăileni în cadrul proiectului educațional  vor continua în perioada aprilie – mai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro