Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eu Ro Papa

Vedeti, de aia nu-i bine sa-ti propui niste treburi, ca s-ar putea sa se indeplineasca. Poftim, eu mi-am propus sa am salariu 10 milioane net, iar acum nu stiu cum naiba sa procedez sa-mi cheltuiesc banii. Era mai bine inainte cind aveam bani putini. Nimeni nu imi cerea nici o tigara, nimeni nu ma punea sa dau bani la botez, caci toata lumea stia ca nu am. Deci o duceam mai bine inainte. Acum am bani, dar nu am timp sa-i imprastii. In plus, am inceput sa fumez si sa beau bere din banii mei, lucruri care ma calca pe nervi.
Pina marti, 26 septembrie, faceam parte din Uniunea Europeana Sovietica. Adica eram colea, linga rusi. Traiam, vorba aia, de pe o zi-pe alta si nimeni nu ne deranja cu intrebari timpite. Acum, viata noastra s-a schimbat, vorba aia, peste noapte. Comisia Europeana ne-a primit in Europa. Este exact ce ne-am dorit. De fapt ce si-au dorit unii, ca pe noi nu ne-a intrebat nimeni nimic. Care va sa zica, de la 1 ianuarie 2007 incolo, putem sa facem cit scandal vrem, ca nu vom mai putea iesi din UE. E ca la nunta: o data ce te-ai asezat la masa, fii sigur ca va veni cineva cu galeata din plastic, ca sa-ti ceara sa dai darul, indiferent daca ai mincat sau nu, daca ai pus gura pe carafa de vin sau doar ai baut apa de la robinet. Ce naiba vom face in UE, asta doar putem presupune. Sa incepem oare sa muncim? Nuuu, ce rost are? Daca ne-am descurcat pina acum stind degeaba, pentru ce sa schimbam tactica? Se stie, echipa care cistiga meciul nu se schimba! Deci daca am supravietuit frecind mangalul, io zic sa ne vedem in continuare constiincios de treaba.
Citeam prin ziare ca de la 1 ianuarie incolo vom avea aceleasi drepturi ca italienii, spaniolii sau nemtii. Treaba asta este destul de interpretabila. Caci nu am auzit de vreun neamt care sa se imprumute de bani pina la lichidare ca sa aiba lovele sa-si cumpere o bara de salam si nici de italieni care sa traisca in bordeie din chirpici. Asadar, vom avea dreptul sa nu mai fim flaminzi, sa nu ne lipseasca papa din frigidere, sa putem pleca elegant intr-un concediu si sa ne permitem haine si de la alte magazine decit cele de genul "38 de mii orice produs". Cine ne va asigura toate astea? Pai, aia din UE, care ne-au primit in gasca lor. Sa ni se dea, asta vrem! Sa avem cit mai mult, cit mai bun si cu cit mai putina munca. Sa le aratam tuturor ca sintem romani adevarati, ca nu dam inapoi atunci cind vine vorba sa-i privim pe altii cum muncesc si pentru noi! Europa, venim! Venim sa stam, da' sa stam mult si bine!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii