Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Eu ii spun lui Cibu/ Sa nu-si mai distruga tribul/ Ca de nu, pina la vara,/ PNL-ul il da afara!"

Omul de afaceri Gheorghe Caruz, liberal cu state vechi, este deranjat de deciziile si atitudinea presedintelui local PNL, Constantin Cibu, care, dupa opinia sa, conduce ca un despot, fara sa tina cont de parerile colegilor de partid. Caruz, care si-a exprimat de mai multe ori, in mod vehement, nemultumirile in sedintele de partid, dar n-a iesit niciodata in fata presei cu astfel de chestiuni, preferind ca rufele sa fie spalate in familie, nu mai este dispus sa tina batista pe tambal. Astfel, simbata, a facut o serie de declaratii transante in legatura cu situatia tensionata din organizatie. Caruz s-a referit, printre altele, la faptul ca presedintele liberal a facut lista cu propuneri pentru noua conducere judeteana exclusiv in baza preferintelor personale, fara sa se consulte macar cu alti lideri din PNL: "Domnul Cibu nu a consultat pe nimeni si are impresia ca se gaseste la SRL-ul lui, Phoenix, care a intrat in faliment si ala. Eu il avertizez foarte serios ca partidul nu se conduce in felul asta si va trebui ca noi, membrii de partid care sintem vechi acolo sa luam o atitudine fata de aceasta situatie. Nu putem accepta sub nici o forma, de exemplu, faptul ca a promis, inainte de campania de la alegerile locale, ca n-o sa ramina consilier, a spus ca s-a trecut pe lista numai ca sa traga lista si dupa aceea, dupa ce s-a vazut ales, n-a mai renuntat la functia de consilier. Este un lucru inadmisibil. Asta face sa nu se diferentieze partidul nostru, PNL, de alte partide. Noi prin asta ne-am deosebit tot timpul, ceea ce am spus, am si facut. Or, in conditiile in care tu spui una si faci alta, nu mai esti liberal".

Caruz da tot din "casa"

Caruz a admis ca stie si de nemultumirile create, mai nou, din cauza presiunilor la care-i supune liderul PNL pe unii colegi liberali, pentru a-i determina sa renunte la calitatea de consilier - mandat devenit vacant, odata cu algerea lui Cibu ca senator -, pentru a-i face loc favoritei sale, Carmen Ionescu, care se situeaza abia pe locul IV pe lista, in ordinea prioritatilor, potrivit legii: "Am cunostinta de acest lucru, pentru ca oamenii au venit si la mine si mi-au spus “uitati ce se intimpla!” si nu sint de acord sub nici o forma cu acest stil de lucru, absolut deloc si consider ca domnul Cibu trebuie sa-si revizuiasca atitudinea. Eu cred ca n-a fost imputernicit de liderii centrali sa faca noua conducere a PNL, asa cum spune el si-i vom face exact ce i-am facut si lui Dan Sabau. Stiti ca si Sabau a pornit la un moment dat pe aceeasi cale. I-as spune, la un moment dat, in felul urmator: "Eu ii spun lui Cibu/ Sa nu-si mai distruga tribul,/ Ca de nu, pina la vara,/ PNL-ul il da afara!". Chiar daca e senator...".

"Trebuie sa ai obraz"

Caruz a mai facut comentarii si legat de intentia, inca nedeclarata oficial, a lui Constantin Cibu, de a o instala in fruntea organizatiei municipale PNL pe fosta democrata Daniela Vasioiu, cea care a aruncat cu noroi in liberali timp de patru ani de zile, dar care, odata ramasa pe dinafara vechiului ei partid, s-a aciuat la PNL, devenind, peste noapte, liberala: "Nu am cunostinta de acest lucru, dar domnul Cibu nu poate sa faca in partid ce vrea el. Domnul Cibu nu conduce un SRL, ci un partid. E adevarat ca eu am fost foarte suparat la un moment dat pe el, dintr-un motiv pe care nu vreau sa-l dau la presa, mi-a facut ceva foarte urit si de aceea nici nu am mai aparut in campanie linga el. Eu consider ca, inainte de toate, trebuie sa ai obraz, cuvint si nu sa lovesti in propriii colegi. Nu am iesit in campanie, cum era normal, pentru ca daca as fi lovit in el, nu ar mai fi luat voturi si nu am vrut ca partidul nostru sa sufere din cauza ca l-am lovit. Acum nu mai e campanie si vreau sa va spun ca daca domnul Cibu nu-si va corecta atitudinea si nu-si va schimba stilul de munca, va avea de suferit, sa fie foarte clar ca noi, membrii de partid vechi din PNL, nu-i vom face viata usoara! Pe de alta parte, in legatura cu doamna Vasioiu, chiar daca ar fi fost potrivita, nu are vechimea necesara in partid, ca sa poata sa obtina aceasta functie. Deci, la noi, trebuie sa fie respectat statutul, trebuie sa respectam regulile care sint, ca ne plac, ca nu ne plac. Nici mie nu-mi plac toate si nu-mi convin, dar daca acestea sint, asa trebuie sa le respectam. Probabil ca doamna Vasioiu era mai de mult cu inima in partidul nostru, de cind era cu domnul Cibu la Primarie, dar daca n-a avut actele...".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii