Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Este pentru prima dată când Brăila are ocazia să aibă pe cineva de partea ei în Parlamentul European"

Reporter - Alegerile parlamentare... câştig sau eşec?
Marian Dragomir - Votul uninominal mi-a dat şansa de a fi unul dintre cei mai tineri candidaţi. Brăilenii au avut încredere în tinereţea şi energia mea. Faptul că am câştigat primul loc în colegiu cu un procent de peste 48 % iar calculatorul l-a trimis în Senat pe cel de pe poziţia a treia, cu 18%, m-a ambiţionat mai mult. Sunt un luptător şi nu am privit niciodată acest fapt ca pe un eşec, ci ca pe o nedreptate.
Reporter - Problemele brăilenilor sunt legate de străzi, de apă şi canalizare. Ce poate face un parlamentar european în acest domeniu?
Marian Dragomir - La prima vedere, aceste lucruri par a fi exclusiv legate de Primărie. Dar, dacă privim lucrurile în profunzime, vedem că Parlamentul European aprobă bugetul Uniunii Europene, buget ce include fonduri pentru lucrări de infrastructură (apă, canalizare, drumuri). Foarte multe dintre lucrările de infrastructură din municipiul şi judeţul Brăila au fost realizate cu fonduri de la Uniunea Europeană. În Brăila, în 11 luni de la câştigarea alegerilor locale de către Aurel Simionescu şi PSD, se poate vedea că Brăila începe să devină un şantier cu lucrări care se finalizează. Este foarte important pentru cei ce conduc administraţia publică locală să primească informaţii privind direcţiile spre care se vor îndrepta programele de finanţare. De cele mai multe ori privim cum fondurile europene se îndreaptă către judeţele din Transilvania. Iată că a venit momentul ca şi judeţul Brăila să aibă informaţii şi sprijin pentru accesarea prioritară a programelor cu finanţare de la UE.
Reporter - Din ce comisie aţi dori să faceţi parte în PE?
Marian Dragomir - Decizia privind comisia din care voi face parte o vom lua împreună cu ceilalţi colegi europarlamentari ai PSD. Optiunile mele sunt «Agricultură şi dezvoltare rurală" - deoarece Brăila este un judeţ preponderent agricol şi în agricultură este nevoie de investiţii sau "Mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară" - pentru că PE acordă o importanţă din ce în ce mai mare protejării mediului, dar şi programelor cu finanţare europeană pentru protejarea mediului. Agricultura va trebui să beneficieze de un sprijin real. Prioritatea în Parlamentul European o constituie uniformizarea subvenţiilor acordate în agricultură, astfel încât să putem vorbi de o concurenţă adevărată. În prezent, preţul produselor agricole din ţările membre ale UE sunt mai mici decât ale noastre şi datorită faptului că subvenţiile acordate în alte ţări membre ale UE sunt mari.
Reporter -Ce va însemna pentru Brăila să aibă un parlamentar la Bruxelles?
Marian Dragomir - Va însemna că, pentru prima dată, Brăila are ocazia să aibă pe cineva de partea ei în PE. Ar trebui, la aceste alegeri, să urmărim interesul Brăilei şi apoi să facem alte discuţii politice. Ne întrebăm de multe ori de ce banii merg către judeţele din vest? Pentru că până acum ei aveau reprezentanţi în PE. Acum este o oportunitate pentru Brăila de a avea reprezentant în PE. Din acest motiv, chiar şi cei care au alte opţiuni politice ar trebui să voteze lista PSD astfel încât cei din administraţia publică locală, dar şi din mediul privat să primească în timp util informaţii şi sprijin pentru a scrie proiecte cu finanţare europeană. În acest context, la biroul parlamentar voi avea un angajat care să ofere asistenţă şi consultanţă gratuită celor care doresc să facă proiecte cu finanţare europeană. Numai cu fondurile europene se poate dezvolta judeţul, se pot crea locuri de muncă, cu alte cuvinte se va putea trăi mai bine.
Categorie articol: 

Comentarii