Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eroul de la Sevilla

In urma cu doua decenii, Helmut Duckadam, portarul Stelei, facea minuni aparind patru penalty-uri la capatul finalei Cupei Campionilor Europeni si formatia bucuresteana cucerea la Sevilla, in fata Barcelonei cel mai rivnit trofeu pus in joc pentru echipele de club.
Si in 2006, orasul spaniol a fost unul norocos pentru cel mai titrat club din fotbalul romanesc. In fata a peste 1000 de spectatori romani, printre care si 10 dintre eroii din 1986, Ienei, Lacatus, Iovan, Balan, Bumbescu, Barbulescu, Majearu, Pistol, Radu II si Duckadam, un brailean, Banel Nicolita, a scris o noua pagina glorioasa pentru fotbalul romanesc, dar mai ales pentru Steaua. Fostul jucator al Daciei a reusit sa califice echipa lui Gigi Becali in sferturile Cupei UEFA. Dupa o prima repriza anosta, la noua minute de la reluare, dintr-un ricoseu, mingea a ajuns la "Jardel" si cel mai bun produs al fotbalului brailean l-a executat pe Contreras. "Radoi a deviat, am urmarit mingea si dupa o cursa de 40 de metri l-am pacalit pe portarul spaniol, facind tribunele sa amuteasca. Era 1 - 0 pentru noi si sperantele calificarii in sferturile Cupei UEFA prindeau contur", declara pentru cotidianul "Obiectiv Vocea - Brailei", Banel Nicolita.
Seara de 16 martie a fost una excelenta pentru Jardel, care a mai inscris o data printr-un sut plasat de la 25 m.
"Le multumesc tuturor celor care au avut incredere in mine si lor le dedic aceste reusite. Se poate spune ca meciul cu Betis a fost meciul vietii, dar o sa vedeti ca vor mai fi si altele de acest nivel. Sper sa ajungem in finala si sa ma tin de promisiunea facuta iubitorilor fotbalului brailean, sa aduc Cupa la Braila" a mai precizat, pentru Obiectiv, Jardel.

Munca i-a permis sa faca un salt Rapid de la Divizia D la Steaua

Tinarul mijlocas al echipei bucurestene Steaua, Banel Nicolita si-a inceput cariera la Divizionara D, Unirea Faurei. Talentul si munca intensa l-au propulsat rapid la Divizionara C, Scorillo Gradistea si dupa numai un sezon a facut pasul decisiv la Dacia Unirea. Beneficiind de toate conditiile necesare performantei, Jardel a "tras" ca la galere si a inceput sa cocheteze cu loturile nationale.
Titular la nationala de juniori pregatita de catre Dan Firiteanu, Banel Nicolita a urmat traseul pe care si l-a dorit, selectionarea in nationala de tineret si firesc a intrat si in vederile lui Victor Piturca. Avind in permanenta sprijinul investitorului turc, Huseiyn Tekinalp, care pe linga sustinerea financiara i-a pus la dispozitie propria sala de forta Banel Nicolita, a reusit sa-si vada visul cu ochii. Ceea ce si-a dorit in copilarie, s-a realizat in ianuarie 2005, transferul la Steaua. Din momentul in care a semnat pentru clubul bucurestean, Nicolita a muncit si mai mult determinindu-l pe antrenorul de atunci Walter Zenga sa-l titularizeze. Braileanul a ramas in primul unsprezece si sub comanda lui Protasov, dar si in momentul actual cind la timona echipei se afla Cosmin Olaroiu.
Chiar daca a avut un debut agitat in aceasta primavara, Jardel are marele merit de a califica Steaua in sferturile Cupei UEFA, unde adversara ii va fi o formatie care l-a curtat mai bine de doi ani, Rapid Bucuresti.

"L-am ajutat sa ajunga la Steaua si nu m-a dezamagit", a declarat, ieri, Mihai Ciobanu

"Am inima cit un munte. Ma bucur pentru copil si pentru cei care au avut grija de el, consider ca a meritat din plin efortul facut de toti", si-a inceput declaratia Mihai Ciobanu, cel care a avut un cuvint de spus la transferul fotbalistului catre echipa Steaua.
"Eu am fost un fel de mediator intre sustinatorul jucatorului Huseiyn Tekinalp si clubul bucurestean, deoarece voiam sa-i fac o bucurie de sarbatori si puteam realiza acest lucru prin prisma relatiilor de amicitie cu M. M. Stoica deoarece stiam ca Jardel nu ma va face de ris. Va dati seama ca am trait meciul la intensitate maxima, iar bucuria a fost enorma" a mai adaugat Misu Ciobanu.

"Am muncit cu mare placere cu Jardel, este un caracter deosebit" a concluzionat Ionel Iuga

La rindul sau, Ionel Iuga, antrenorul care i-a dat banderola de capitan la Dacia Unirea, era de asemenea, in culmea fericirii.
"Am fost incintat de evolutia lui, mai ales ca a inscris de doua ori. Este o bucurie mare pentru toti romanii, dar mai ales pentru braileni. Eu am facut pregatire cu ?Jardel? si inainte de a deveni antrenor principal la Dacia si am ramas placut surprins de cit de mult muncea. De exemplu in intersezon, cind altii se odihneau dupa un tur epuizant, Banel facea trei antrenamente pe zi. Am muncit cu placere cu un astfel de fotbalist si inca de atunci mi-am dat seama ca va ajunge departe. Ceea ce ma face sa ma simt fericit este faptul ca Jardel este printre putinii jucatori braileni care nu si-au uitat oamenii cu care a lucrat. Are un caracter deosebit".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii