Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Era să fie omorâtă de o canalizare fără capac

* pentru suferinţele îndurate, dar şi pentru că o costă foarte mult spitalizarea, victima declară că va da Primăria în judecată * după ce au aflat de intenţiile sale, autorităţile locale au promis că o vor vizita la spital, ca să nu se mai ajungă la proces

O brăileancă în vârstă de 61 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut într-o canalizare fără capac. Incidentul s-a petrecut duminică, 8 mai, în jurul orei 14.30, pe Calea Galaţi, în apropierea intersecţiei cu Str. Târgovişte. "Mă grăbeam să prind autobuzul şi nu am observat că acea canalizare nu are capac. Am căzut cu piciorul drept înăuntru, iar cu stângul m-am lovit foarte tare de fierul de pe margine. Aproape am paralizat de durere, nici nu puteam să mă mai mişc, nu ieşeam de acolo dacă nu mă ajutau nişte băieţi care treceau cu maşina pe Calea Galaţi şi au oprit când m-au văzut pe jumătate în groapa aia", ne-a povestit, ieri, de pe patul de spital, Haritina Avramov, victima nefericitului accident. Pentru că a suferit o fractură urâtă la piciorul stâng şi are nevoie de operaţie, femeia spune că va da Primăria în judecată. "Nu este normal să mergi pe stradă şi, din cauza neglijenţei celor care ar trebui să aibă grijă de canalizările astea, să ajungi în spital cu piciorul rupt! Dacă ştiau că se fură capacele, trebuia să le sudeze, să nu mai poată fi luate aşa, de oricine! Mie cine îmi plăteşte acum spitalizarea, operaţia şi tratamentul? Să plătească Primăria! O să-i dau în judecată, să plătească ei!", ne-a declarat, indignată, Haritina Avramov.
Viceprimarul Doiniţa Ciocan a aflat, ieri, de la redactorul nostru despre acest incident şi ne-a spus că se va interesa personal despre starea persoanei accidentate. "Vom lua legătura cu dumneaei, pentru a vedea cum putem să o ajutăm. Nu cred că este cazul să se ajungă la proces. Este un accident regretabil, produs pe fondul furturilor repetate de astfel de capace de canalizare. Poliţia Locală identifică săptămânal zeci de capace lipsă, iar lista ajunge la Compania de Utilităţi Publice «Dunărea», pentru a se lua măsura înlocuirii lor", ne-a declarat Doiniţa Ciocan. Ieri după-amiază, la scurt timp după ce viceprimarul a vorbit cu redactorul "Obiectiv", în intersecţia Căii Galaţi cu Str. Târgovişte au fost înlocuite toate capacele lipsă.

10cazuta1
Un echipaj SMURD a preluat victima şi a dus-o la spital, unde s-a constatat că are fractură la piciorul stâng

Pericol pentru toată lumea, mai puţin pentru hoţi

Fenomenul furturilor de capace de canalizare este binecunoscut la nivelul conducerii Primăriei. Chiar şi primarul Aurel Simionescu se plângea de anvergura acestui fenomen, recunoscând că depistarea hoţilor se dovedeşte o misiune aproape imposibilă, atât pentru Poliţia Locală cât şi pentru Poliţia Naţională. Simionescu spunea că, din informaţiile pe care le are, hoţii duc prada din fontă la un centru de preluare din Smârdan, pentru ca poliţiştilor brăileni să le fie mai greu să le dea de urmă. Este greu de crezut, totuşi, că s-a făcut, cel puţin în ultima perioadă, o acţiune concertată de verificare a tuturor centrelor de preluare fier vechi din Brăila.

Cătălin Baciu, unul dintre martorii incidentului din cauza căruia brăileanca Haritina Avramov a ajuns în spital, ne-a declarat, ieri, că este inacceptabil ca autorităţile locale să nu reuşească de atât timp rezolvarea problemei furturilor de capace. "Ca şofer, eram indignat de pericolul pe care îl reprezintă, pentru maşinile din trafic, gurile de canal neacoperite. După ce am văzut-o pe doamna aceea căzută într-o astfel de canalizare m-am convins că şi pentru pietoni este la fel de periculos", ne-a spus Cătălin Baciu. Acesta este unul dintre cei care a scos-o pe victimă din canalizare. Tot Cătălin a sunat la numărul de urgenţe 112, chemând astfel un echipaj SMURD la faţa locului, şi tot el a făcut câteva fotografii în timpul incidentului, pe care le-a trimis pe mail-ul redacţiei noastre.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii