Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Epidemia de Ebola se întinde

Agenţia americană precizează într-un comunicat că această măsură este "provizorie" şi va hotărî "ulterior când se vor putea întoarce voluntarii" în aceste trei ţări, unde lucrează în total 340 de voluntari.
Doi dintre ei au fost în contact cu o persoană ce a murit din cauza virusului Ebola, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Peace Corps, fără să spună despre ce ţară din Africa de Vest este vorba. "Aceşti voluntari nu au simptome şi în prezent sunt la izolare şi sub observaţie", a asigurat purtătorul de cuvânt.
Printre altele, diplomaţia americană a confirmat miercuri "moartea unui american în Nigeria după ce a contractat virusul în Liberia". Decesul acestui bărbat de 40 de ani - având de asemenea cetăţenia liberiană - a fost anunţat săptămâna trecută.
"Cel puţin alţi doi cetăţeni americani au fost contaminaţi", a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Marie Harf. Printre ei se numără medicul Kent Brantly, care a contractat virusul Ebola în Liberia unde trata pacienţi loviţi de această boală.
Organizaţia Medici fără Frontiere a avertizat că virusul, care a ucis peste 670 de persoane în vestul Africii de la începutul anului, este "în afara controlului" şi că există un "risc real să se vadă noi ţări afectate".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii