Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, dedicată pacienţilor din judeţul Brăila, miercuri, la ora 19.00, la Realitatea TV Galaţi - Brăila

Campania de informare “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!” continuă, astăzi, cu etapa dedicată judeţului Brăila.

Postul Realitatea TV Galaţi-Brăila va transmite în direct miercuri, 26 februarie, la ora 20.00, emisiunea  “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”.

Invitaţii realizatorului emisiunii, Aura Cristian, vor fi Dr. Liliana Chitanu, medic de familie în judeţul Brăila, şi artista Maria Cârneci, interpretă de muzică populară, unul dintre ambasadorii oficiali ai campaniei “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”

Temele abordate vor fi legate de informarea populaţiei asupra cauzelor si efectelor infectării cu virusul hepatitic de tip C, precum şi de faptul ca testarea si investigaţiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul extrem de eficient, cu procent de succes de aproape 100%.

În aceeaşi ordine de idei, telespectatorilor din Brăila, şi nu numai, li se va aduce la cunoştinţă traseul facil, la îndemâna oricui, pe care trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C şi faptul că toţi cei diagnosticaţi cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratamentul  gratuit pentru pacienţii asiguraţi CAS.

Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, de la Realitatea TV Galaţi - Brăila, va putea fi urmărită live şi pe pagina Facebook “Deschide lumea”, prin intermediul căreia telespectatorii vor putea adresa întrebări invitaţilor.

România deţine primul loc în Europa în privinţa infectării cu virusul hepatitic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel naţional, regiunea de est are cea mai însemnată rată a prevalenţei. Judeţul Brăila deţine la rândul său un nedorit procent de 3,69 la sută.
Categorie articol: 

Comentarii