Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de la "Iorga" lupta consecvent pentru un mediu curat

La Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" este o adevarata traditie in promovarea actiunilor ecologice. De ani de zile elevii sint mobilizati de cadrele didactice sa participe la diferite manifestari prin care sa faca ceva concret pentru mediu. Elevul Alexandru Maxineanu ne-a spus ca in anii trecuti s-au derulat proiectele: "Eco - scoala", "Prietenii naturii", "Sanitarii mediului".
Consecventi preocuparilor lor, elevii si profesorii s-au implicat in 2007 intr-un proiect ecologic initiat de Asociatia "Salvati Dunarea si Delta - Academia Catavencu". In cadrul acestuia elevii braileni au organizat mai multe activitati. Pe 12 octombrie copiii de la gimnaziu si cei de liceu, insotiti de elevi de la Tichilesti au rostogolit o minge din deseuri de hirtie pe Calea Calarasilor, pina la Primarie si inapoi. Pe 19 octombrie elevii au colectat in saci de plastic pet-uri si gunoaie de pe malul sting al Dunarii, iar pe 26 octombrie elevii din clasa a VI-a au demonstrat ca pet-urile pot avea o destinatie utila dupa ce sint golite, pot fi transformate in glastre pentru flori. In toata luna octombrie elevii de la "Iorga" au colectat si hirtie sub deviza "Salvati copacii". Toate activitatile au fost coordonate de profesoara Cornelia Lumperdean.
Alexandru Maxineanu a spus ca aceste actiuni reprezinta doar inceputul unei serii de activitati menite sa schimbe atitudinea brailenilor fata de spatiul in care traiesc.
Categorie articol: 

Comentarii