Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de la "Anghel Saligny", motivaţi să devină antreprenori în industria electronică

Grupul Şcolar Industrial "Anghel Saligny" a primit, recent, vizita unei echipe de cadre universitare din cadrul Facultăţii de Electronică din Bucureşti, condusă de către prof. dr. ing. Paul Svasta, director al UPB-CETTI (Centrul de Electronică Tehnologică şi Tehnici de Interconectare). Vizita a avut ca scop prezentarea proiectului "ELAN - Promovarea culturii antreprenoriale: Adaptabilitate, Dinamism, Iniţiativă în Industria Electronică. Reuniunea a inclus prelegeri, prezentarea unui curs şi a unui interesant workshop interactiv. Prof. dr. ing. Paul Svasta a prezentat cursul "Cultura inovării şi a calităţii" presărând prelegerea şi noţiunile ştiinţifice de fineţe cu exemple din vasta experienţă profesională şi cu mesaje mobilizatoare pentru toţi cei care ar fi tentaţi să pornească o activitate antreprenorială în industria electronică. În continuare, dr. ec. Rosemari Fuica a ţinut o prelegere cu tema: "Antreprenor în industria electronică", ce s-a constituit, prin modul inovativ şi transant de abordare a problematicii, în mai mult decât un ghid al unei cariere sau al unei afaceri de succes în industria electronică. Au participat elevi, începând cu primul an de studii până la anii terminali, de la clasele cu specializarea Tehnician operator tehnica de calcul - domeniul Electronică şi automatizări, absolvenţi în profil din promoţiile anterioare ale şcolii - în prezent studenţi, profesori, cât şi reprezentanţi ai unor firme cu activităţi în domeniul electric, electronic şi IT.
Ultima parte a reuniunii a permis celor doritori să exerseze realizarea unui montaj electronic după o tehnologie similară asamblării componentelor pe plăcile montate într-un calculator. Linia de asamblare Sourface Mount Technology (SMT) a fost adusă special pentru această ocazie de la Bucureşti. Activitatea a fost coordonată direct de către ing. Gaudenţiu Vărzaru, specialist care a activat până de curând în cercetare în domeniul telecomunicaţiilor.
Promotorii activităţii în şcoală, ing. Michaela Grădinaru şi ing. Florin Grădinaru, au rămas impresionaţi de impactul pe care această reuniune l-a exercitat asupra celor prezenţi şi de entuziasmul pe care l-au afişat elevii.
Categorie articol: 

Comentarii